«Λευτερια» στους Δημαρχους

Απαρατήρητα

Τη σημασία της δικτύωσης, μεταξύ των Γενικών Γραμματέων των Δήμων, τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Μιχάλης Χρηστάκης, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά για να συναντήσει Γενικού Γραμματείς Δήμων της ΑΜΘ.
 
Και αυτό γιατί πλέον όλοι οι Δήμοι μπορούν να αποκτήσουν Γενικό Γραμματέα, και ήδη κάποιοι μικρότεροι δήμοι της περιοχής μας, όπως ο Δήμος Αρριανών, το έχουν κάνει, ενώ σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη στη διαδικασία φαίνεται να προχωρά και ο Δήμος Ιάσμου.
 
Ανάμεσα σε όσα τόνισε ο ίδιος, πολύ ενδιαφέρον είχε η αποστροφή του για την εγκατάσταση του Γενικού Γραμματέα στους μικρούς Δήμους, που θεωρεί πως θα βοηθήσει να αλλάξει η «ομηρία», όπως τη χαρακτήρισε, του Δημάρχου από τους μικρό- ή μέσο- υπηρεσιακούς παράγοντες.
 
Και αυτό γιατί έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, θα «απελευθερώσει» τον Δήμαρχο από την καθημερινότητα, και έτσι θα μπορεί να διεκδικήσει και να κινηθεί στρατηγικά για τον Δήμο, κάτι το οποίο, πρέπει να ομολογήσουμε αποτελούσε ζητούμενο τόσο την προηγούμενη περίοδο, όσο και την τρέχουσα, μιας και όπως βλέπουμε, οι πόροι δεν φαίνεται να αυξάνονται.
 
Όλα βέβαια είναι καλά σε θεωρητικό επίπεδο, και ας ελπίσουμε ότι θα τα δούμε και στο πρακτικό, μιας και στην Ελλάδα αυτά τα πράγματα, όπως και την αποπολιτικοποιημένη διοίκηση την οποία ευαγγελίζεται ο κ. Χρηστάκης, τα τιμούμε περισσότερο παραβιάζοντας, παρά τηρώντας τα. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.