Λακωνικος ο Χρηστος Σταικουρας για το θεμα του χρυσου

Λακωνικός, αλλά κάθετος για το θέμα της εξόρυξης χρυσού, όπως έχει ανακινηθεί με την πρόσφατη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ που ακυρώνει απόφαση του Συντονιστή της ΑΔΜΘ που απέρριπτε την ΜΠΕ για έρευνες σε περιοχή βόρεια των Σαπών ήταν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

«Θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα αυτή τη στιγμή» ανέφερε ο Υπουργός, παραπέμποντας για τα υπόλοιπα στην τοποθέτηση του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος, μιας και το δικό του υπουργείο δεν έχει κάποια εμπλοκή με το συγκεκριμένο θέμα.

Είμαστε σίγουροι πως με τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, να πλησιάζουν, η κυβέρνηση δεν θέλει να ταράξει τα συγκεκριμένα νερά, και βλέπουμε πως σε αυτή την κατεύθυνση κινείται σε όλα τα επίπεδα. Και η αλήθεια είναι πως αν ερχόταν αυτή η πολυθρύλητη ανάπτυξη, δεν θα υπήρχε λόγος να συζητάμε για τέτοιες εξορύξεις.

Και ανεξάρτητα από τις έρευνες, ας μην ξεχνάμε πως η παραχώρηση του κοιτάσματος, όπως υπενθύμισε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας, λήγει την επόμενη χρονιά. Αν θέλουμε λοιπόν πραγματική πρόοδο στο θέμα, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο να μην ανανεωθεί η παραχώρηση, κάτι που θα αποτελεί σημαντική αλλαγή στην κατάσταση της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.