Κυβερναει καποιος αυτον τον τοπο; Η αλληλεγγυη και …φυγαμε

Το προαναφερθέν είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα της εποχής… Αυτήν την εποχή για τους φίλους εκ Θεσσαλονίκης το ερώτημα προκύπτει από την πραγματικότητα των 12 ημερών χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς που υφίσταται η πόλη, η συμπρωτεύουσα , όπως τη λένε, και για την οποία …ουδείς συγκινείται…
 
Και το δυστυχές είναι ότι μάλλον έτσι όλοι θα συνεχίσουμε… Γιατί το ζήτημα και στη Θεσσαλονίκη και στην περίπτωση του πολυδάπανου ΟΑΣΘ τα λεφτά είναι… Λέτε να τα δώσει από το κράτος κανείς προκειμένου να υπάρχουν φθηνές συγκοινωνίες και να το επιτρέψει αυτό και η τρόικα; Μάλλον, όχι…
 
Οι Θεσσαλονικείς, πάντως, δεν το βάζουν κάτω και η Κοινωνία των Πολιτών αυτο-οργανώνεται και προσπαθεί να δώσει έστω προσωρινές λύσεις. Τις τελευταίες ημέρες έτσι έχει κάνει την εμφάνισή της στο Facebook η σελίδα «Κίνημα Ωτοστόπ», η οποία προσπαθεί να οργανώσει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, εφοδιάζοντας οδηγούς που θέλουν με ειδικά αυτοκόλλητα που δηλώνουν τον προορισμό τους και τοποθετούνται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο κάποιος πεζός που κατευθύνεται στην ίδια περιοχή, βλέποντας το αυτοκόλλητο, μπορεί με τη γνωστή κίνηση του υψωμένου αντίχειρα να σταματήσει το αυτοκίνητο. Επίσης, κάποιος οδηγός μπορεί να γράψει στη σελίδα το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα, ώστε να επικοινωνήσουν μαζί του τυχόν ενδιαφερόμενοι που πάνε προς την ίδια κατεύθυνση. Τα μέλη της σελίδας συγκεντρώθηκαν, μάλιστα, την Κυριακή στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία για να συζητήσουν τρόπους με τους οποίους μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το εγχείρημα.
 
Οι ίδιοι στη σελίδα τους στο fb μάλιστα σημειώνουν: «Μπορούμε μέσα σε όλο αυτό το πρόβλημα να σπάσουμε τον δισταγμό και την αποξένωση της εποχής. Μπορούμε να μοιράσουμε και να βιώσουμε λέξεις όπως εμπιστοσύνη, ανθρωπιά, συμπολίτης, φιλία, μοίρασμα, αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση. Ο καθένας, βέβαια, κάνει χρήση της καλοσύνης με δική του ευθύνη. Το κακό περισσεύει αλλά και το καλό περιμένει την ευκαιρία του! Καλή αρχή και δύναμη σε όλους».
 
Aπίστευτο κι όμως αληθινό, ή, αλλιώς, τελείως κυνικά η ανάγκη τέχνες εξεργάζεται… Μπράβο πάντως στους αναλαβόντες δράση, μήπως και με αλληλεγγύη υπερνικήσουμε το Κακό που δέρνει κι εμάς και τη χώρα μας… Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.