Κυρια Διευθυντρια,

Απαρατήρητα

Γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι προκειμένου να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τον κόσμο δημιουργούν σχήματα. Έχει επομένως τη δική του αξία να καταθέσουμε ένα τέτοιο αντιθετικό σχήμα που είναι ακόμη υπό διαμόρφωση στην περιοχή μας και παίζει ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες ανθρώπων που από τη μια μέρα στην άλλη βρέθηκαν χωρίς δουλειά. Φαινόμενο που ειδικά στην περιοχή μας ήταν ιδιαίτερα οξύ και σίγουρα δεν έχει παρέλθει ακόμη. Μιλάμε φυσικά για την πολιτική οικειοποίηση προσπαθειών  επαναλειτουργίας «εμβληματικών» επιχειρήσεων για την περιοχή μας, όπως είναι η ΕΝΚΛΩ και η Selman. Θυμόμαστε όλοι, επί ΣΥΡΙΖΑ τις επισκέψεις αρμοδίων υπουργών και γραμματέων στις εγκαταστάσεις της ΕΝΚΛΩ στην περιοχή, όπως και τις αντίστοιχες εξαγγελίες.

Το εν λόγω μοτίβο προσπαθεί να αντιγράψει και η νέα κυβέρνηση. Μόνο που αυτή προσπαθεί να οικειοποιηθεί πολιτικά την προσπάθεια επαναλειτουργίας μιας άλλης επιχείρησης, της Selman. Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο ότι στην μοναδική μέχρι στιγμής, επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στη Ροδόπη, ο υπουργός ανάπτυξης επέλεξε να επισκεφθεί μοναχά τις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και η συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης με ανθρώπους της εταιρίας από την περιοχή που με τον ένα ή άλλο τρόπο είχαν μετέχει στην παραγωγική της διαδικασία. 
 
Για να μην παρεξηγηθούμε, σαφώς και η οποία προσπάθεια «ανάταξης» του παραγωγικού προφίλ της περιοχής και η επανάκτηση χαμένων θέσεων εργασίας είναι όχι απλά επιθυμητή αλλά και αναγκαία όσο ποτέ. Αυτό που λέμε όμως είναι ότι δεν μπορεί να γίνεται προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης τέτοιου είδους εγχειρημάτων. Κυρίως γιατί από πίσω κρύβονται ολόκληρες ζωές ανθρώπων που από τη μια στιγμή στην άλλη είδαν να ανατρέπεται ο βίος τους. Άλλωστε, χωρίς να θέλουμε να φανούμε μάντεις κακών ειδήσεων, το ιστορικό τέτοιου είδους υποθέσεων δεν ξυπνά ευχάριστες μνήμες.
 
Μόνο παχιά λόγια, μεγαλεπήβολες εξαγγελίες και κάτι πρωτοσέλιδα εφημερίδων είναι που έμειναν στο τέλος.
 

Μετά τιμής,
Ο Δαίμων

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.