Κυρια διευθυντρια,

Μετά το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν πως δεν θα συμμετέχουν στις ερχόμενες εθνικές εκλογές, αφού είδαν κυριολεκτικά τα ποσοστά τους να καταβαραθρώνονται.
 
Τα εν λόγω κόμματα ανήκουν στην κατηγορία των «κομμάτων της κρίσης», αυτών δηλαδή που δημιουργήθηκαν εν μέσω κρίσης είχαν ως αιτία δημιουργίας την κρίση αλλά και πολιτικό λόγο που περιορίζονταν αποκλειστικά στην αποτελεσματικότερη «διαχείριση της κρίσης», χωρίς ένα σαφές πλαίσιο αναφοράς σε πολιτικά ιδεολογικά σχήματα. Ο σκοπός τους εν τοις πράγμασι αποδείχθηκε πως ήταν να αποτελούν τα καλύτερα «δεκανίκια», εξυπηρετώντας τη δημιουργία κυβερνητικών σχηματισμών ή της δεξαμενής εκείνης για την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας στη Βουλή.
 
Στον αντίποδα τα παραδοσιακά κόμματα επέδειξαν μια αξιοθαύμαστη αντοχή. Μπορεί να είδαν τα ποσοστά τους να αυξομειώνονται ωστόσο παρά τους όποιους κλυδωνισμούς υπάρχουν ακόμα και παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας… και τούτο παρά τις ρητορικές και τις παροτρύνσεις «να ξεμπερδεύουμε με το παλιό» «να φύγουν αυτοί που κατέστρεψαν την χώρα» κτλ κτλ.
 
Σχήμα οξύμωρο; Μπορεί αλλά στην Ελλάδα όλα γίνονται…
 

Μετά τιμής,
Ο Δαίμων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.