Κυρια Διευθυντρια,

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές των επιμελητηρίων και ό,τι μας εντυπώθηκε περισσότερο από τις συνομιλίες μας με τους υποψηφίους και των δύο συνδυασμών είναι η αγωνία για την πάταξη του παρεμπορίου σε οποιαδήποτε έκφανση μπορεί να εκλαμβάνει ανάλογα με τον επαγγελματικό κλάδο. Δεν υπήρξε υποψήφιος που να μην έθιξε το ζήτημα.
 
Και τούτο βέβαια ερμηνεύεται πολλαπλώς. Αφενός στην «ανισότητα» και την επιλεκτικότητα που επιδεικνύει το κράτος μεταξύ των εξουσιών και των υποχρεώσεων του, αφού δεν είναι ίδια η σπουδή με την οποία αναλαμβάνονται οι κρατικές προσπάθειες πάταξης του σε σχέση με την επιβολή των εισπρακτικών μέτρων αφετέρου στην εξειδίκευση των δράσεων που απαιτούνται για την πάταξη του, καθώς άλλο είναι το παρεμπόριο για ένα επαγγελματία που ασχολείται με τα γεωργικά φάρμακα, φερ’ ειπείν, και άλλο για έναν τεχνίτη. Άλλες δράσεις χρειάζεται και άλλες στοχεύσεις η κάθε περίπτωση.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα είπε ο κ. Χαβιαράς στο Ράδιο Παρατηρητής περί της καταγγελίας του Σωματείου Ψυκτικών Ροδόπης – Ξάνθης κατά ενός «πολυτεχνίτη» του νοσοκομείου Ξάνθης που «πιάστηκε» να παρέχει τεχνικές υπηρεσίες εκτός καθηκόντων του και βέβαια να αμείβεται γι’ αυτό. Συμβάν που έχει πάρει τη δικαστική οδό κατόπιν ενεργειών του Σωματείου.
 
Είναι και αυτό ένα είδος «παρεμπορίου» που δεν μας έρχεται έξωθεν, όπως σε πολλούς έχει εντυπωθεί στο μυαλό ότι αποτελεί την κύρια αιτία του προβλήματος. Πρωτίστως φρονούμε απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας από τους καταναλωτές και των ποιοτικών χαρακτηριστικών που θα πρέπει να προτάσσουν  κατά την επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και των ωφελειών που προκύπτουν από μια τέτοια επιλογή.
 

Μετά τιμής,
Ο Δαίμων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.