Κυρια Διευθυντρια

Πολύς ντόρος έγινε χθες και προχθές σχετικά με τη νεροποντή και τις επιπτώσεις που είχε στο ζην των κατοίκων του δήμου. Δεν θα υπεισέρθουμε στο κατά πόσο ή όχι είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών και στις κατηγορίες περί ανετοιμότητας των υπευθύνων. Το παρών γράφεται περισσότερο για να υπενθυμίσει ότι η Κομοτηνή ήταν ανέκαθεν μια πόλη, η οποία σε αντίστοιχες περιπτώσεις ισχυρών βροχοπτώσεων πλημμύριζε…  τότε βέβαια ο υπαίτιος είχε «οδό και αριθμό»… λεγόταν Μπουκλουτζάς.
 
Σήμερα μπορεί ο Μπουκλουτζάς να εξαφανίσθηκε από το οπτικό μας πεδίο όμως τα αποδεικτικά της ύπαρξής του τείνουν να αποδεικνύουν την παρουσία τους σε κάθε έντονη βροχόπτωση.
 
Παρόλο που δεν κατέχουμε την ειδική γνώση επί ρυμοτομίας, τοπογραφίας, ανάγλυφου και συναφών επιστημών, πιστεύουμε πως παίζει το ρόλο της για την κατανόηση του φαινομένου και η παραπάνω διαπίστωση χωρίς βέβαια να απεκδύσουμε εκ των ευθυνών τους όσους έχουν την αρμοδιότητας της διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων αλλά ούτε και να επικαλεστούμε φυσικά κάποια υπεράνθρωπη ιδιότητα ώστε να αιτηθούμε και την προσφορότερη αντιμετώπιση του φαινομένου στο μέλλον…

Θα πρέπει όμως να μας προβληματίσει και ο ασύμβατος με τη φύση τρόπος που δομούμαι το αστικό μας περιβάλλον…
 

Μετά τιμής,
Ο Δαίμων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.