Κυρια διευθυντρια,

για ενημέρωσή σας και σχετικά με το θέμα των εθνοφυλάκων που θίξατε σε σχόλιο της εφημερίδας σας, έχω να σας καταθέσω τα εξής:
 
ότι ok. το πάλαι η παρουσία των εθνοφυλάκων είχε απολύτως ταυτιστεί με το μετεμφυλιακό κράτος και την εξ αυτού απορρέουσα σκληρή ηγεμονία των νικητών, στη δε λαϊκή συνείδηση και με τον άρρωστο υπερπατριωτισμό που στηρίζονταν στην επικυριαρχία της δύναμης των όπλων.
 
Έκτοτε πολύ νερό έχει κυλήσει στην κοίτη του ποταμού της ιστορίας, η δημοκρατία και η ειρήνη έχουν εδώ και εβδομήντα περίπου χρόνια εμπεδωθεί, και ο ρόλος των εθνοφυλάκων έχει τελείως αποκοπεί από τον επιβαρυμένο παρελθοντικό τού υπερπατριώτη.
 
Τινί τρόπω; Οι εθνοφύλακες που ουδεμία σχέση έχουν και με τις νεότερες πολιτοφυλακές που λειτούργησαν πολύ αρνητικά σε άλλα βαλκανικά κράτη, εξακολουθούν να υφίστανται στη χώρα μας σήμερα σε άμεση μάλιστα σχέση με τον ελληνικό στρατό, να γυμνάζονται, να συμμετέχουν σε ασκήσεις, είναι δε επιφορτισμένοι με έργα ειρήνης.
 
Στην περιοχή μας υπάρχουν τρία τάγματα εθνοφυλακής, σ’ αυτά συμμετέχουν και μειονοτικοί υπαξιωματικοί, και θυμίζουμε ότι έργο των εθνοφυλάκων είναι η προάσπιση των δημόσιων υποδομών (ΔΕΗ, Ύδρευση, Επικοινωνίες) σε περιπτώσεις πολέμου ή κάθε είδους διακινδύνευσης της δημοκρατίας και της ειρήνης.
 
Αυτά προς αποκατάσταση της κοινωνικής τάξης, η οποία για να υφίσταται ακόμη και στην καταγγελτική της διάσταση, οφείλει να ξεχωρίζει τις διαφορές μεταξύ κρατικών και παρακρατικών οργανώσεων.
 
Με τιμή
Ο Δαίμων 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.