Κυρια Διευθυντρια,

Τελικά μια από τις πιο αστείες διαδικασίες του κοινοβουλευτικού βίου τείνει να είναι αυτή των προγραμματικών δηλώσεων πρωθυπουργού και υπουργών, αφού τελικά αυτές αποτυπώνουν περισσότερο ρητορικά σχήματα και οράματα που παρασάγγας απέχουν από την πραγματικότητα.
 
Ό,τι παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες ημέρες είναι μετά τον πρωθυπουργό ένας ένας οι υπουργοί να ανεβαίνουν στο βήμα της βουλής και να εξαγγέλλουν «θα αλλάξω το ένα θα αλλάξω το άλλο», ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα ήταν ιδιαιτέρως προετοιμασμένοι. Ανέλυσαν άξονες ανάπτυξης, έθεσαν στόχους και ξετύλιξαν όλες τις επιδιώξεις τους.
 
Αστεία διαδικασία, διότι, ως φαίνεται, κανείς δεν έμαθε πως ο χρόνος τείνει να διαψεύδει τα σχέδια των ανθρώπων, πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για ολόκληρες κοινωνίες…
 
Αστεία διαδικασία, διότι το θα τα αλλάξω όλα σημαίνει πως τελικά οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα σωστό…
 
Αστεία διαδικασία, διότι μάθαμε πλέον πως σαν σημάνει η ώρα των απαιτήσεων των δανειστών όλοι οι σχεδιασμοί πάνε βόλτα…
 
Μήπως τελικά θα ήταν πιο έντιμο αντί για προγραμματικές δηλώσεις να είχαμε απολογιστικές;
 
Μετά τιμής,
Ο Δαίμων
 
Υ.Γ. Επίσης αστείο και αυτό το «πρέπει να αναθεωρήσουμε το Σύνταγμα» του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων… Aπό το «είμαστε κάθε λέξη αυτού του Συντάγματος» στο «πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα» πόσο λίγος τελικά δρόμος!!! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.