Κυκλοφοριακη μελετη θα πραγματοποιηθει στην Κομοτηνη

Από τις 23 Μαρτίου μέχρι τις 15 Απριλίου μελετητές θα καταγράψουν την υφιστάμενη κατάσταση

Ο Δήμος Κομοτηνής είναι μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Η σκοπιμότητα της υλοποίησης αυτού αφορά στην ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τις μετακινήσεις στον Δήμο Κομοτηνής με όρους βιωσιμότητας σε ορίζοντα δεκαετίας και αποτελεί «συμμόρφωση» στις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Στην παρούσα φάση εκπονείται το Στάδιο Ι του ΣΒΑΚ, το οποίο σαν σκοπό έχει μεταξύ άλλων την επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης που θα προκύψουν από πρωτογενή έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τεχνική Εταιρεία Μελετών “CONSORTIS” ως ανάδοχο – μελετητικό γραφείο, θα πραγματοποιήσει έρευνες πεδίου στην πόλη της Κομοτηνής κατά τη χρονική περίοδο 23/03/2022 – 15/04/2022.  

Οι έρευνες πεδίου περιλαμβάνουν:

  • Κυκλοφοριακές μετρήσεις φόρτου και σύνθεσης κυκλοφορίας σε επιλεγμένους κόμβους & διατομές 
  • Μετρήσεις προσφοράς/ ζήτησης, εναλλαγής στάθμευσης & μεταμεσονύκτιας συσσώρευσης
  • Μετρήσεις ροών πεζών & ποδηλάτων
  • Μετρήσεις πλήρωσης οχημάτων
  • Έρευνες προέλευσης – προορισμού με τη μορφή συνεντεύξεων σε πολίτες σε κεντρικά σημεία της πόλης
  • Έρευνες παρά την οδό με τη μορφή συνεντεύξεων μερικών δευτερολέπτων σε οδηγούς οχημάτων κατά την αναμονή τους σε φωτεινούς σηματοδότες κατά τη διάρκεια της κόκκινης ένδειξης στις εισόδους- εξόδους της πόλης

Τονίζεται ότι στην περίπτωση των κυκλοφοριακών μετρήσεων σε καμιά περίπτωση δεν θα παρεμποδιστεί η διερχόμενη κυκλοφορία.

O Δήμος Κομοτηνής παρακαλεί τους πολίτες να διευκολύνουν τις εργασίες συμπλήρωσης/ ή και συλλογής των απαραίτητων στοιχείων για την επιτυχή συνέχιση του έργου, διαβεβαιώνοντας πως τα στοιχεία που θα συλλεχθούν δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να υποστηρίξουν την αρτιότητα του εν λόγω Σχεδίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ Δήμου Κομοτηνής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://svak.komotini.gr/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.