Κριτης σε διαγωνισμο δημιουργικοτητας για εφηβους ο Σπυρος Νταντανιδης

Απαρατήρητα

Μεταξύ των μελών της διεθνούς κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού δημιουργικότητας για εφήβους της REC Δράσης Children First, θα είναι ο Κομοτηναίος σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής Σπύρος Νταντανίδης.

Το Children First στοχεύει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας εντός της σχέσης, που συμβαίνει μεταξύ εφήβων.

Αντιπροσωπεύει μια κοινή προσπάθεια για την εκπαίδευση των παιδιών σχολικής ηλικίας (12-18 ετών) για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας στις σχέσεις τους, καταπολεμώντας τα στερεότυπα, τους κανόνες και τους ρόλους των φύλων.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε αυτά τα παιδιά, ζητώντας τους να δημιουργήσουν δημιουργικά και προκλητικά έργα τέχνης, με την δική τους ερμηνεία για ένα τόσο λεπτό θέμα, σε διάφορες μορφές.

Σύμφωνα με το βιογραφικό που συνοδεύει την ανακοίνωση, ο Σπύρος είναι σκηνοθέτης, απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου Kingston της Αγγλίας, και μέλος του Συλλόγου Περπατώ –  Perpato. Κατάγεται από την Κομοτηνή, όπου ζει και εργάζεται ως ανεξάρτητος κινηματογραφιστής, δημιουργώντας βίντεο, ταινίες μικρού μήκους και διαφημίσεις για τοπικές επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς.

Ο Σπύρος, δραστηριοποιείται, επίσης, στον τομέα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο.  Το ντοκιμαντέρ του “The journey of our masks” βραβεύτηκε στο 2ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.