Κρεμασμα στα μανταλακια;

Απαρατήρητα

Στην εποχή που τα προσωπικά δεδομένα διαφυλάττονται ως κόρη οφθαλμού με τον δρακόντειο GDPR και λοιπά συμπαρομαρτούντα, βρίσκουμε μάλλον προβληματική την τροπολογία περί δημοσιοποίησης των στοιχείων μιας επιχείρησης όταν παραβιάζει τα μέτρα κατά του Covid. Κατά την ταπεινή μας άποψη η ρύθμιση περισσότερο καλλιεργεί τους κοινωνικούς αυτοματισμούς, προστιθέμενη σε μια σειρά μέτρων που πράττουν ακριβώς το ίδιος παρά αποτρέπει από τυχόν παρανομίες.

Με άλλα ίσως μέσα θα έπρεπε η πολιτεία να εμφυσήσει το πνεύμα συμμόρφωσης και όχι τη λογική της διαπόμπευσης με «το κρέμασμα στα μανταλάκια». Το μιντιακό περιβάλλον άλλωστε στη χώρα μας έχει δείξει πόσο πρόθυμο είναι να «ταΐζει» αδηφάγα τον κόσμο με ανάλογες ειδήσεις, καταπατώντας προβλέψεις αναγκαίες σε ένα κράτος δικαίου όπως το τεκμήριο αθωότητας, συχνά λαμβάνοντας στις συνειδήσεις των πολιτών τον ρόλο του δικαστή.

Κατά την άποψη μας το κράτος μάλλον οφείλει να προβληματιστεί για την απόδοση των μέτρων του και για την έλλειψη που παρατηρείται στη στελέχωση ελεγκτικών μηχανισμών και όχι να κρεμά σε κοινή θέα τους παρανομούντες καταστηματάρχες, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.