Κουραση

Σε μια σημαντική παρατήρηση προέβη μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του επί των νέων μέτρων ο πρόεδρος του Συλλόγου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας Σπύρος Θυμικιώτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm».

Σχολιάζοντας την κίνηση των ημερών, εορταστικών και μη, στην εστίαση και την νυχτερινή διασκέδαση, αναφέρθηκε στο ολοένα και μειωμένο ενδιαφέρον από πλευράς των πολιτών και της ευρύτερης κούρασης που ο κόσμος παρουσιάζει από την παρουσία του κορωνοϊού στις ζωές μας και τα αλλεπάλληλα μέτρα.

Γεγονός δεδομένο και βιωμένο από όλους μας, ακόμα και από τους πιο αισιόδοξους για το τέλος της πανδημίας. Ο ίδιος όμως αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της υποχρεωτικότητας της χρήσης μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που στην δεύτερη περίπτωση όπως ανέφερε δεν φαίνεται να τηρείται, ως αποτέλεσμα της κούρασης αυτής.

Και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από μία βόλτα στην πόλη για να διαπιστώσει κανείς την αλήθεια των λεγομένων του κ. Θυμικιώτη που αποτυπώσαμε και εμείς σε πρόσφατη βόλτα μας στο κέντρο.

Χαρακτηριστικό προφανώς της ψυχολογικής κούρασης με πολλές όμως παράλληλες μεταφράσεις, που σε κάθε περίπτωση όπως επίσης ο ίδιος επεσήμανε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους ιθύνοντες, που λαμβάνουν μέτρα που για μία μεγάλη ομάδα πολιτών κρίνονται ως αποσπασματικά και ανεπαρκή.

Μέτρα κοινώς που θα στοχεύουν όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει, και όχι μόνο εμείς, στο να πείσουν τους πολίτες για την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια τόσο με τα μέτρα προστασίας πολύ δε περισσότερο με τον εμβολιασμό, και όχι με μέτρα που περισσότερο ως «κούνημα του δαχτύλου» μεταφράζονται.

Και όλα αυτά πριν λειτουργήσει εκ νέου ο φόβος και η τρομοκρατία των κρουσμάτων, που ήδη χθες σημείωσαν «αρνητικό ρεκόρ» ξεπερνώντας τις 21.657.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.