Κουιζ: Τινος ειναι βρε γυναικα το …τζιπ;

Το λέμε και το γράφουμε καθημερινά, πως οι καλύτεροι «ρεπόρτερ» είστε εσείς οι ίδιοι, οι συμπολίτες μας, αναγνώστες και ακροατές ή και μη του «ΠτΘ» και του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» αντίστοιχα. Και τα social media είναι παρά τα όποια αρνητικά τους, μία πολύ καλή πηγή πληροφοριών, ειδήσεων και… καταγγελιών. Και ορθώς καθότι, όπως πολύ καλά και αποδεδειγμένα γνωρίζουμε οι τοπικοί «άρχοντες» και γενικότερα οι έχοντες θέσεις και τα προσέχουν και μετρούν likes και views και σχόλια.
 
Μία τέτοια καταγγελία διαβάσαμε, συμπολίτη μας, στα social media, ο οποίος βρέθηκε προ ημερών στον οικισμό της Μαρώνειας, για βραδινό ποτό.
 
Όπως έγραψε ο ίδιος ενώ στην πλατεία του χωριού απαγορεύεται, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το  παρκάρισμα, λόγω της κίνησης που υπάρχει από κατοίκους αλλά και επισκέπτες στην περιοχή αλλά κυρίως λόγω των μικρών παιδιών που εκμεταλλεύονται τον χώρο και παίζουν, με δεκάδες απαγορευτικά σήματα, όπως πινακίδες, κορίνες αλλά και καρέκλες που τοποθετούνται ακριβώς για να διαφυλάξουν την «ελευθερία» του χώρου από αμάξια, ένα μαύρο τζιπ, αψήφησε όλα τα παραπάνω, ανέβηκε στα κράσπεδα και πάρκαρε κανονικά, «αδιαφορώντας για τα βλέμματα και την αγανάκτηση των παρευρισκομένων».
 
 Το ενδιαφέρον όμως έγκειται στο ποιος κατέβηκε από το εν λόγω όχημα! Και σύμφωνα με τα όσα καταθέτει ο καταγγέλλων πρόκειται για έναν από τους προαναφερθέντες πολιτικούς «άρχοντες» της περιοχής, ο οποίος μάλιστα έλκει την καταγωγή του από οικισμό του ίδιου Δήμου, ήτοι του Δήμου Μαρωνείας –Σαπών.
 
Την απάντηση στο ερώτημα την αφήνουμε σε εσάς, με την επισήμανση απλά, ότι καλές οι προεκλογικές και μη δηλώσεις και εξαγγελίες, καλές οι προτάσεις και τα σχέδια για την «επόμενη μέρα» της περιοχής, αλλά όταν ζητάς την ψήφο του λαού, οφείλεις να ξεκινάς από τα μικρά και καθημερινά, στα οποία οφείλεις εσύ πρώτος/πρώτη να δίνεις το καλό παράδειγμα! Ειδικά αν πρόκειται για περιπτώσεις συμμόρφωσης προς τον νόμο ή τις κατά τόπου αποφάσεις που αφορούν στην καθημερινότητα μια περιοχής.
 
Εκτός και αν οι νόμοι ή οι εκάστοτε αποφάσεις, ισχύουν μόνο για τους μη έχοντες ενασχόληση με τα της πολιτικής και τα κοινά! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.