«Κοπηκε» τελευταια στιγμη η επαναλειτουργια του σιδηροδρομου στη Θρακη;

Σύμφωνα με την ΠΕΠΕ ενημερώθηκαν μηχανοδηγοί ότι τα δρομολόγια στον Νομό Έβρου και Θράκης θα ξεκινούσαν από τις 26 Σεπτεμβρίου

Προ μερικών ημερών, ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία της απευθείας σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης από την Hellenic Trains, την πάλαι ποτέ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την μετακίνηση βέβαια από Δράμα μέχρι Αλεξανδρούπολη να γίνεται με λεωφορείο.

Μέχρι εδώ τίποτα καινούριο, άλλωστε συνηθίσαμε πλέον από αυτή την ακινησία, αλλά μια πρόσφατη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), μας έβαλε σε σκέψεις.

Η Ένωση, καλεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «να ενσκύψει στα προβλήματα και να δώσει λύσεις» και την Hellenic Train να προχωρήσει σε επενδύσεις σε τροχαίο υλικό για τον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά έχει μια αποστροφή η οποία αφορά και εμάς.

Έτσι αναφέρεται πως παρά το ότι είχαν ενημερωθεί μηχανοδηγοί ότι τα δρομολόγια στον Νομό Έβρου και Θράκης θα ξεκινούσαν από τις 26 Σεπτεμβρίου, συνδέοντας σιδηροδρομικά την Κομοτηνή και την Ξάνθη με την Αλεξανδρούπολη, διαπίστωσαν και πάλι ότι, εντελώς ξαφνικά, ανεστάλη η λειτουργία τους.

Στον Έβρο κυκλοφορεί μόλις 1 τρένο αντί για 3 την ημέρα που κυκλοφορούσαν μέχρι πρόσφατα, ενώ έχει διακοπεί η  σιδηροδρομική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Θεσσαλονίκη εδώ και  καιρό καθώς απαιτείται μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στην Δράμα, αναφέρουν.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με την σύμβαση για τα άγονα δρομολόγια που έχει υπογράψει η Hellenic Trains με το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ η σύνδεση Δράμας Ξάνθης γίνεται με λεωφορείο, προβλέπεται ένα δρομολόγιο Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη και ένα δρομολόγιο Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη.

Σε αυτά φαίνεται να αναφέρεται η ΠΕΠΕ, τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση προβλεπόταν να ξεκινήσουν και τελικά δεν γίνονται. Ποιος ο λόγος που ακυρώθηκαν; Μόνο η Hellenic Trains, ο Θεός και ίσως ο Υπουργός Μεταφορών, που τελευταία στιγμή και αυτός, όπως τα τρένα, δεν παρέστη στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης της Ξάνθης, γνωρίζουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.