«Κονταροχτυπημα» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε Ροδοπη και Δραμα συμφωνα με δημοσκοπησεις

Αν από κάτι θα χορτάσουμε από εδώ και πέρα έως και την ημέρα των εθνικών εκλογών είναι οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέρα παρά μέρα, δίχως να προσθέτουν κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στο περιεχόμενό τους.

Αν μη τι άλλο λοιπόν ότι «πέφτεις» επάνω σε δημοσκόπηση που φέρει ένα νέο στοιχείο, ομολογουμένως είναι ενδιαφέρων. Έτσι και έγινε χθες με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής «Καθημερινής» που αφορούσε σε τοπικές δημοσκοπήσεις, «παραγγελία» είτε από υποψήφιους βουλευτές, αυτοδιοικητικούς ή ακόμα και από τα κεντρικά των κομμάτων ώστε να αποτυπώσουν στο μέτρο του δυνατού την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω ρεπορτάζ που υπογράφει ο κ.Σταύρος Παπαντωνίου σε ότι αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο νομός Έβρου φαίνεται πως είναι αυτός με τις μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα αποτελέσματα της κάλπης του 2019. Ειδικότερα το κυβερνών κόμμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του και του προέδρου και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, φαίνεται πως σήμερα μετρά απώλειες της τάξεως των 7 μονάδων. Η ΝΔ δεν είναι και η μοναδική που καταγράφει απώλειες στον Έβρο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φαίνεται να χάνει σχεδόν 10 μονάδες, γεγονός που ο συντάκτης «δικαιολογεί» με βάση την θέση του κόμματος για τον φράχτη του Έβρου, ενώ πολύ κοντά του φαίνεται πως έχει το ΠΑΣΟΚ. Το τρομαχτικό ωστόσο στοιχείο αφορά στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως κερδίζει το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά που φτάνει το 8%.

Και αν ο Έβρος κυριαρχεί στην ανάλυση του συντάκτη, ο ίδιος μας δίνει ένα πολύ ενδιαφέρων στοιχείο σε σχέση με την Ροδόπη, στην οποία σύμφωνα με τον ίδιο, όπως και στη Δράμα, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην κυριολεξία κονταροχτυπιούνται, σε εμάς (Ροδόπη), σε ποσοστά πέριξ του 20%, ανάγοντας το προσεχές ραντεβού στην κάλπη για τα δύο τουλάχιστον αυτά κόμματα σε «ντέρμπι» υπεροχής.

Πάντως αν τα παραπάνω αναγραφόμενα επιβεβαιωθούν, με άγνωστο μέχρι στιγμής το πιθανό ποσοστό της ΝΔ στο οποίο ο συντάκτης δεν αναφέρεται, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσο και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, αναμένεται να καταγράψουν πτώση, δεδομένου ότι στις εκλογές του 2019, ο μεν κέρδισε το 27,17% της ψήφου των Ροδοπιτών, ενώ ο δεύτερος  21,94%.

Γενικά πάντως πολιτικά συμπεράσματα όπως επισημαίνεται και στο σχετικό ρεπορτάζ δεν είναι ασφαλές να εξαχθούν από τα παραπάνω, κρίνονται ωστόσο ως ενδιαφέροντα σε παράλληλη παρακολούθηση του κλίματος που διαμορφώνεται σιγά σιγά στην περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.