Κοντα στον βασιλικο ποτιζεται και η γλαστρα

Απαρατήρητα

Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα λέει ο λαός. Στην περίπτωση μας η εν λόγω παροιμία φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Πάρκου της Αγίας Παρασκευής. Δεν είναι μόνο που με την εγκατάσταση του Μαγεμένου Πάρκου, απέκτησε ζωή, ένας δημόσιος χώρος της πόλης που κατά τους χειμερινούς μήνες η επισκεψιμότητά του ήταν μειωμένη, αλλά επιπλέον χάρη σε αυτή την εγκατάσταση απετράπηκαν και φθορές στο πάρκο, που η αλήθεια είναι πλήθαιναν το επίμαχο διάστημα. Πού οφείλεται αυτή η «αλλαγή»; Όχι φυσικά στην εμπέδωση μιας διαφορετικής νοοτροπίας αντιμετώπισης του δημόσιου χώρου. Αλλά στο γεγονός ότι λόγω του Μαγεμένου Πάρκου, υπάρχει και φύλαξη που επιτηρεί ώστε να μην συμβούν ζημιές στις εγκαταστάσεις του.  
 
Και αν σας φαίνεται μικρό πράγμα, θα σας συστήναμε να αναζητήσετε τις σχετικές δαπάνες για την αποκατάσταση των ζημιών στο Πάρκο. Τότε ίσως αναθεωρούσατε τα περί σπουδαιότητας.
 
Για τους παλαιούς των ημερών βέβαια, αξίζει να θυμίσουμε ότι η φύλαξη του πάρκου δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Με την ανάπλαση όμως επί δημαρχίας Κοτσάκη άλλαξαν και τα ήθη και σταμάτησε η συστηματική φύλαξη του πάρκου… Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε; Β.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.