Κοντα στα 10 εκατ. ευρω…

Απαρατήρητα
Εκτός από ιδιαίτερα επωφελές για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρας μας, το μέτρο του lock down φαίνεται πως ήταν και ιδιαίτερα επικερδές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Ελληνική Αστυνομία σε καθημερινή βάση από την αρχή του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου μέχρι και την άρση του την Κυριακή 3 Μαΐου επιβλήθηκαν συνολικά 62.341 πρόστιμα. 
 
Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί κάτι παραπάνω από 9 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε δε και τα πρόστιμα για μετακίνηση εκτός νομού που φτάνουν τις 1.570 παραβάσεις, τότε το ποσό που συγκέντρωσε το κράτος από την επιβολή του μέτρου αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ (9,8 εκατ ευρώ για την ακρίβεια).
 
Τα γράφουμε αυτά για να έχουμε μια εικόνα του τι σημαίνει και από οικονομική σκοπιά η καραντίνα. Την ώρα που δεν κουνιόταν σχεδόν τίποτα στην οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, το κράτος κατάφερε και έβγαλε κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. 
Το ζήτημα είναι βέβαια πώς θα τα ξοδέψει. Αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα ενέργειές του μάλλον για επικοινωνιακές καμπάνιες μέσω τηλεοπτικών σταθμών… K.M.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.