Κομβικο παιχνιδι εν μεσω «τοξικου» πολιτικου κλιματος

Απαρατήρητα

Το βράδυ της Τρίτης ο δευτεραθλητής της Super League, ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την τουρκική ομάδα, Μπεσίκτας, σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ιστορίας του συλλόγου, καθώς η νίκη θα του δώσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, της κορυφαίας Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Η τύχη όμως φέρνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίζει την τουρκική ομάδα, μέσα σε ένα «τοξικό» πολιτικό κλίμα λόγω των τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Παρότι η πολιτική και το ποδόσφαιρο είναι «διαφορετικά πράγματα» δεν είναι λίγες οι φορές που σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχει επικρατήσει ένα κλίμα «εθνικής μονομαχίας», όπως συμβαίνει και με την εν λόγω αναμέτρηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα social media έχουν πάρει φωτιά τις τελευταίες μέρες από προκλητικά και υβριστικά σχόλια και από τις δυο πλευρές που αντιμετωπίζουν το παιχνίδι σαν… πεδίο μάχης. Βέβαια σε αυτό μερίδιο ευθύνης, έχουν δυστυχώς και παράγοντες των δύο ομάδων που δυναμιτίζουν με έμμεσο τρόπο το εθνικιστικό κλίμα που επικρατεί. Μακάρι με το πέρας του παιχνιδιού, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα να πρυτανέψει η λογική και μην υπάρξουν ακραίες συμπεριφορές που δεν συνάδουν καθόλου με τον αθλητισμό και τις αρχές του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.