«Κομοτηνη στο πιατο» της Αθηνας

Το βιβλίο των των Θεανώ Πασχάλη και Ζαφείριου Τσάκου θα παρουσιαστεί στην πρωτεύουσα

Στην Αθήνα, στο ΑΣΤΟΡ, θα ταξιδέψει η Κομοτηνή, ή μάλλον η γαστρονομική της κουλτούρα, με την παρουσίαση του βιβλίου των Θεανώ Πασχάλη και Ζαφείριου Τσάκου «Κομοτηνή στο πιάτο».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Ανδρέας Λαγός, Nomad Chef, η Αναστασία Δουλγέρη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc Διατροφής Αθλητών και η Φωτεινή Τσιμπιρίδου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας ΒΣΑΣ-ΠΑΜΑΚ

Να θυμίσουμε πως το βιβλίο γράφτηκε με την παραδοχή, από τους συγγραφείς, ότι η γαστρονομική παράδοση ενός τόπου αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτισμικά στοιχεία του.

Έτσι η Θεανώ Πασχάλη και ο Ζαφείριος Τσάκος, δύο άνθρωποι που ασχολούνται αρκετά χρόνια με τον πολιτισμό στην Κομοτηνή, συγκέντρωσαν και κατέγραψαν 174 αυθεντικές συνταγές που καλύπτουν το μεγάλο γαστρονομικό μωσαϊκό της περιοχής, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία εκατό χρόνια, από τις πολιτισμικές ζυμώσεις και επιρροές που δέχτηκε.

Έπειτα από συναντήσεις και συνεστιάσεις με πολιτισμικούς φορείς και εκπροσώπους πολλών πληθυσμιακών ομάδων που ζούνε και δραστηριοποιούνται στην πόλη της Κομοτηνής, συνέγραψαν την Κομοτηνή στο πιάτο, μια προσπάθεια που πηγάζει από ένα αίσθημα προστασίας, υπεράσπισης και ανάδειξης της γαστρονομικής παράδοσης της πόλης, από ένα αίσθημα τιμής προς τους προγόνους και από τη διάθεση να μάθουν οι νέες γενιές τις παλιές επισιτιστικές συμπεριφορές και συνήθειες του τόπου μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.