Κομοτηνη: Σκαμμενη πολη

Το πρόβλημα για πολλούς κατοίκους είναι πως ο συνδυασμός όλων των έργων, δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην μετακίνηση

Ακόμα ένα έργο ξεκίνησε στην Κομοτηνή, αυτή τη φορά στην περιοχή της Παλιάς Νομικής, το οποίο θα επεκταθεί και στο πάρκο της Περιφέρειας.

Το έργο έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα που λαμβάνουν χώρα στην πόλη μας, τόσο από το Δήμο Κομοτηνής, όσο και από διάφορες υπηρεσίες, όπως οι οπτικές ίνες και το δίκτυο φυσικού αερίου.

Το πρόβλημα για πολλούς κατοίκους είναι πως ο συνδυασμός όλων αυτών των έργων, δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην μετακίνηση στην πόλη, τόσο με το αυτοκίνητο αλλά ακόμα και με τα πόδια, ενώ και η όχληση από την πραγματοποίησή τους δεν είναι μικρή για τους περίοικους, που πολλές φορές θα δουν την μία τρύπα να κλείνει, για να ανοίγει λίγο μετά η επόμενη.

Βέβαια είναι λίγο δύσκολο να παραπονεθεί κάποιος γιατί γίνονται έργα (παρόλο που όσο αφορά αυτά του Δήμου Κομοτηνής, υπάρχει μια γκρίνια για την ουσιαστική βελτίωση που θα επιφέρουν, όμως για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωσή τους), παρόλα αυτά όλοι γνωρίζουμε πως η υπομονή, ιδίως τις πιο ζεστές ημέρες, είναι μια αρετή την οποία δεν έχουμε ως έθνος, αλλά και ως πόλη.

Τουλάχιστον το νέο έργο που ξεκίνησε, υπόσχεται, τουλάχιστον στα χαρτιά, να μην δημιουργήσει τόσα προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων, παρόλο που η στάθμευση θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα.

Αυτό όμως που θα βοηθούσε πραγματικά και στην καλύτερη συνεργασία από τους πολίτες, και την μείωση των προβλημάτων, θα ήταν τα έργα να ξεκινούν στην ώρα τους, να προοδεύουν κανονικά και να ολοκληρώνονται και στην ώρα τους. Άλλωστε αν κάτι προκαλεί μεγαλύτερο εκνευρισμό στους πολίτες από τα έργα που γίνονται και δημιουργούν όχληση για οποιοδήποτε λόγο, είναι έργα που έχουν σταματήσει στη μέση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.