Κομοτηνη, η πολη των στρωματων

Η συνήθεια του πετάγματος στρωμάτων καλά κρατεί

Πριν από μερικές μέρες, είχαμε γράψει για ένα στρώμα στην περιοχή του Πολυλειτουργικού, το οποίο ήταν πεταμένο στην περιοχή του Πολυλειτουργικού, αφημένο μέσα στην βροχή.

Προφανώς σε αυτή την πόλη, τα στρώματα είναι σαν τα σαλιγκάρια, και βγήκαν, ή τουλάχιστον τα είδαμε μετά την βροχή του Σαββάτου.

Ένα στρώμα παρατηρήσαμε το Σάββατο στην περιοχή της Εκτενεπόλ, ενώ στην περιοχή του Σταθμού, σε μια αλάνα, εντοπίσαμε αρκετά στρώματα να ζουν μαζί, έχοντας μάλιστα μαζί τους και κάποια έπιπλα να τους κρατούν παρέα.

Τέλος τη Δευτέρα, εντοπίστηκε ακόμα ένα στρώμα, αυτή τη φορά στην Κωστή Μοσκώφ, το οποίο ήταν εκεί αρκετό διάστημα, και είχε ξεκοιλιαστεί, έστω και ελαφρώς.

Φαίνεται λοιπόν η συνήθεια του πετάγματος στρωμάτων καλά κρατεί, χωρίς να γίνεται χρήση της δωρεάν υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής, ώστε να έρθουν να τα πάρουν.

Παράλληλα δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε την σκέψη για την εγκατάλειψη των στρωμάτων, ειδικά όταν αναμένεται έντονη κακοκαιρία, στο έλεος του Θεού, και αφήνοντάς τα να δημιουργήσουν προβλήματα. Ας μην ξεχνάμε πως ο αέρας στην Ξάνθη γύρισε ολόκληρα αυτοκίνητα, νομίζουμε ανάλογα φαινόμενα δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να σηκώσουν τα στρώματα, τα οποία, εκτός και αν κάνουμε λάθος, είναι πολύ ελαφρύτερα.

Ίσως όμως να κάνουμε λάθος εμείς. Ίσως να μην αποτελεί απερισκεψία, αλλά ένα τύπο εικαστικής παρέμβασης, το νόημα της οποίας μας ξεπερνά. Ίσως, όπως η Ξάνθη είναι η πόλη των χρωμάτων, εμείς να γίνουμε η πόλη των στρωμάτων, και να προσελκύουμε επισκέπτες με αυτό τον τρόπο. Θα μπορούμε να τα στολίζουμε εποχικά, κάθε γειτονιά να έχει ένα και να το φροντίζει, και να προσέχουμε μην τα απομακρύνει κανείς.

Ή θα μπορούσαμε να είμαστε και πιο προσεκτικοί, και να φροντίζουμε, όταν υπάρχει μέριμνα, να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις είτε πρόκειται για μεγάλα, ή μικρά αντικείμενα.

Πιο πιθανό όμως δούμε το πρώτο να συμβαίνει, παρά το δεύτερο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.