Κοκτειλ απο τσιπουρο; Γιατι οχι!

Δύο κοκτέιλ παρασκεύαζαν οι άνθρωποι του Van The Bar στην 4η Γιορτή Τσίπουρου

Το τσίπουρο συνήθως πίνεται σκέτο, όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αποτελεί μέρος ενός δροσιστικού κοκτέιλ, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε ασυνήθιστα υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Έτσι οι θαμώνες στην 4η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν απολαυστικά κοκτέιλ από τσίπουρο, στο βανάκι του Van The Bar που έκανε «στάση» στο χώρο.

Οι δύο barman στο βανάκι ετοίμαζαν δύο κοκτέιλ με συστατικό το τσίπουρο, το Pesto Τσίπουρο και το Tsipourini, μαζί με άλλα πιο συμβατικά κοκτέιλ και ποτά.

Όπως τόνισε ένας εξ αυτών, ο Αλέξης Κοσμίδης, θέλησαν να έρθουν στη Γιορτή Τσίπουρου να δοκιμάσουν την τύχη τους με ένα Ελληνικό προϊόν.

Το Pesto Τσίπουρο περιείχε Τσίπουρο, Ζάχαρη, χυμό Λάιμ, Λικέρ Περγαμόντο και Βασιλικό, ενώ το Tsipourini παρασκευαζοτάν από Τσίπουρο, Λικέρ Μαστίχας και Dry Vermouth,

Οι δύο barman κατέθεσαν την ελπίδα τους πως με αυτό τον τρόπο ο κόσμος θα καταλάβει ότι μπορεί να πιει το τσίπουρο με άλλο τρόπο, και να υπάρξει και μια εξέλιξη στη διάθεσή του και σε διαφορετικές αγορές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.