Κοινωνικη πολιτικη και Αλαν Κογιου

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζητήματα που άπτονται του θέματος της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής είναι το θέμα των παιδιών γυμνασιακής ηλικίας του Αλάν Κογιού, που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και στέκι τους έχουν κάνει το πάρκο της Αγίας Παρασκευής. Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί διακριτικά στο θέμα, αν εμμείνουμε όμως στην καλολογική του εκφορά, θεωρούμε ότι τίποτα δεν συνεισφέρουμε στο ζήτημα.
 
Εξάλλου ο δήμος Κομοτηνής έχει συγκροτημένη πλέον κοινωνική πολιτική, εδώ και χρόνια, και πολύτιμη είναι η στήριξή του στις οικογένειες των αναξιοπαθούντων συμπολιτών, και, ίσως, είναι τώρα η ώρα, που οι δομές κοινωνικής πρόνοιας λειτουργούν ρολόι, να επιληφθεί όχι του θέματος της γενικής επίλυσης των ζητημάτων του οικισμού, για τον οποίο και τη μετεγκατάστασή του γνωρίζουμε ότι υπήρξε πρόνοια, αλλά τουλάχιστον να επιληφθεί του θέματος των παιδιών που παραδέρνουν στο πάρκο, είναι τουλάχιστον δέκα, ξαγρυπνούν το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας, είναι σε πολλές περιπτώσεις νηστικά, έχουν ριζωμένη την αίσθηση του παρατημένου και καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους.
 
Κάποιοι λοιπόν από τους κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου -μπορεί να αιτήσουν και τη συνδρομή του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης –ίσως είναι καιρός ν’ ασχοληθούν και μ’ αυτά τα παρατημένα παιδιά του οικισμού, όχι τα δέκα μόνον φυσικά, αφού πρέπει να υπάρξει συνολική παρέμβαση, όπως οφείλει να κάνει και κάθε πολιτισμένο κράτος. Να καταγραφούν αυτά τα παιδιά, να ταϊστούν, να σταλούν στο σχολείο, να μάθουν μια τέχνη, να τους δοθεί ένας μπούσουλας ζωής, να τα αποκόψουμε από παραβατικές συμπεριφορές και εκδηλώσεις οργής, τις οποίες ως περίοικοι του Αλάν Κογιού, καθημερινά ζούμε!!!
 
Να, λοιπόν, που ιδιαίτερα σημαντική είναι η οικονομική αυτάρκεια, τα καλά οικονομικά πλέον του Δήμου, αφού του παρέχουν τη δυνατότητα ν’ ανοιχθεί σε νέες δράσεις και να μετεξελίξει προς το καλύτερο την πόλη μας!!!Τ.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.