«Κλεινουν» με Πετριδη τα περιφερειακα ψηφοδελτια;

Της έκδοσης

Μπορεί οι μέρες να ψυχραίνουν, αλλά το πολιτικό θερμόμετρο έχει αρχίσει να ανεβαίνει, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και τοπικό.

Ειδικά σε Περιφερειακό επίπεδο, τα πράγματα φαίνεται πως ξεκαθαρίζουν, αφού μετά και την επίσημη δήλωση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου ότι θα είναι ξανά υποψήφιος, μην εκπλήσσοντας κανένα απολύτως, ακόμα μια υποψηφιότητα που ακούγεται… ακόμα από τις προηγούμενες εκλογές, φαίνεται να παίρνει φόρα, αυτή του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιώργου Πετρίδη.

Το ΠΑΣΟΚ τον θέλει, ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτός είναι πρόθυμος να στηρίξει, αλλά το ζήτημα είναι αν υπάρχει διάδρομος προς την εκλογική νίκη, και κατά πόσο αυτός είναι στρωμένος με νάρκες, που έχουν τοποθετηθεί από εχθρούς και φίλους.

Περισσότερα θα μπορέσουμε να πούμε τους επόμενους μήνες όταν (και αν) ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του, με την όποια ανακοίνωση να έρχεται μετά την συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναμένεται γύρω στις 10 Δεκεμβρίου, έχοντας καθυστερήσει σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Το εκλογικό τοπίο ευνοεί μια προσπάθεια απέναντι στον νυν Περιφερειάρχη, μιας και όπως φαίνεται από την δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του airetos.gr υπάρχουν περιθώρια για να βρεθούν ψήφοι, με προοπτική την δεύτερη Κυριακή.

Ας μην ξεχνάμε πάντως την άσπονδη φιλία μεταξύ των δύο αντρών, που ανάγεται στις αντιπαραθέσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, που είχαν αφήσει ιστορία, μια σχέση που παρέμεινε ψυχροπολεμική (με μερικά θερμά επεισόδια) ακόμα και μετά την μεταπήδηση του νυν Περιφερειάρχη στο δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ίδια ώρα όμως συνεχίζει να κινείται και ο Χ. Τοψίδης, οι συνεργάτες του οποίου διατείνονται πως θα έχουν ακόμα πιο δυναμικό ψηφοδέλτιο το 2023, και μάλιστα υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν πως η υποψηφιότητα Πετρίδη μπορεί να κόψει ψήφους από το Μέτιο, και να επιστρέψει στο δικό τους συνδυασμό να βγει μπροστά.

Κατά πόσο αυτό ισχύει, θα φανεί στην πράξη, ή μάλλον ακριβέστερα στην κάλπη, από την οποία δεν μπορεί να κρυφτεί τίποτα. Aυτό που γνωρίζουμε είναι πως αν ο κ. Πετρίδης κατέλθει υποψήφιος με στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, τότε ουσιαστικά κλείνουν και οι μεγαλύτερες εκκρεμότητες για τα περιφερειακά ψηφοδέλτια. Σίγουρα θα δούμε ξανά τη Λαϊκή Συσπείρωση, όμως με δεδομένη τη δυσκολία που παραδοσιακά υπήρχε σε μικρότερα κόμματα να κατεβάσουν υποψηφίους, ίσως δούμε μόνο αυτούς τους συνδυασμούς στο συμβούλιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.