Κινηση πολιτων «Το τρενο θα σφυριξει τρεις φορες» στην ΑΜΘ

Απαρατήρητα

Μια ομάδα με ένα… αισιόδοξο τίτλο δημιουργήθηκε πρόσφατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος για την ομάδα «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές».

Σύμφωνα με τους διαχειριστές της, στόχος της είναι να δημιουργηθεί μια κίνηση πολιτών που θα προσπαθήσει να ενεργοποιήσει τους τοπικούς άρχοντες σε όλη την Α  Μ Θ ώστε να διεκδικήσουν τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής από Δράμα μέχρι τον Έβρο.

Οι διαδικτυακές κινήσεις για τον σιδηρόδρομο έχουν παρελθόν στην Περιφέρειά μας, αν και αφορούν κυρίως τοπικά θέματα, όπως η ομάδα για τον Γαλλικό Σταθμό στην Αλεξανδρούπολη.

Τώρα όμως φαίνεται πως η πλήρης έλλειψη σιδηροδρομικής κίνησης, έφερε τον κόμπο στο χτένι, και πλέον γίνεται μια προσπάθεια για να υπάρξει πίεση, μιας και είναι θλιβερή η διαπίστωση πως δεν υπάρχει καμία πίεση από πλευράς του πολιτικού προσωπικού της Περιφέρειας ΑΜΘ για αυτό το θέμα.

Το πρόβλημα με τον σιδηρόδρομο και τις υποδομές είναι δυστυχώς χρόνιο, και σήμερα βλέπουμε το αποτέλεσμα τουλάχιστον πενήντα χρόνων απαξίωσης και εγκατάλειψης της σιδηροδρομικής γραμμής, με έμφαση στις οδικές μετακινήσεις.

Θα είναι μεγάλο ταξίδι λοιπόν, αλλά όλα τα ταξίδια ξεκινούν με ένα μικρό βήμα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.