Κι ομως, δεν καταργηθηκε η Αστυνομια Ηθικης στο Ιραν

Οι τίτλοι στα διεθνή ΜΜΕ βασίστηκαν μόνο στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις ενός αξιωματούχου

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση πως η Αστυνομία Ηθικής του Ιράν καταργείται, μετά τις διαδηλώσεις που συμβαίνουν στη χώρα όλους τους προηγούμενους μήνες, μετά τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμίνι στις 16 Σεπτεμβρίου.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να μιλήσουν για νίκη, ιδιαίτερα στους τίτλους, αλλά κανένας δεν εξηγούσε επαρκώς τι νίκη ήταν, και πώς η κατάργηση της Αστυνομίας Ηθικής θα άλλαζε τον νόμο για την υποχρεωτικότητα του χιτζάμπ, ούτε όλους τους άλλους νόμους για τους οποίους αντιδρούν οι διαδηλωτές.

Οι τίτλοι στα διεθνή ΜΜΕ βασίστηκαν μόνο στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις ενός αξιωματούχου, όμως πολλοί Ιρανοί ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολύ γρήγορα «έδειξαν» την προπαγάνδα του Ιράν, και την προσπάθεια αφενός να παρουσιάσει τις διαδηλώσεις μόνο ως αντίδραση στην υποχρεωτικότητα του χιτζάμπ, και αφετέρου να στρέψει αλλού τα φώτα, ιδιαίτερα ενόψει των μεγάλων κινητοποιήσεων που αναμένεται να κορυφωθούν στις 7 Δεκεμβρίου.

Αυτό που αναδεικνύεται πάντως, είναι η ετοιμότητα όχι μόνο των μέσων, αλλά και των απλών πολιτών να κηρύξουν μια επιτυχία στο Ιράν, και στη συνέχεια να συνεχίσουν να αγνοούν ό,τι συμβαίνει εκεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.