Κι ομως …δεν ηξεραν τιποτα…

Λιτότητα, φτώχεια, πόλεμοι, προσφυγιά έναντι των υπερκερδών των παγκοσμιοποιημένων επιχειρήσεων κι όλα αυτά με την ανοχή πολιτικών και πολιτικής.
 
Και κοντά σ’ αυτά τρομοκρατία, ανασφάλεια, δολοφονίες και στην τρελοχώρα που λέγεται Ελλάδα καταστροφές ανεξέλεγκτα ακόμη και των ελαχίστων υποδομών δημόσιου χαρακτήρα που απόμειναν…(πυρπόληση τραμ …ελευθέρως μάλιστα!) .
 
Μετά από αυτά, μια απάντηση έρχεται και πάλι από τα βιβλία και από έναν συγγραφέα που πολλά υπόφερε στην «καμπούρα» του, τον Μήτσο Αλεξανδρόπουλο…
 
«Μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε τις μέρες που ζούμε. Δεν μπορούμε. Και πάμε μέσα από πλάνες. Ο Μαρξ το έχει δώσει αυτό σε μια κλασική διατύπωση, εκεί που μιλά για τη λειψή συνείδηση κάθε εποχής , απέναντι στον ίδιο τον εαυτό της. Ολόκληρες εποχές περνούν και φεύγουν χωρίς να λάβουν ακριβή γνώση για τα πιο σπουδαία κάποτε πράγματα που οι ίδιες κάλεσαν από το τίποτα, τα πήραν στα χέρια τους, τα δούλεψαν, τους φύσηξαν πνοή, τους έδωσαν μορφές και μια θέση στην ιστορία , έχοντας και πεποίθηση και γνώση για ό,τι κάνουν κι όμως σε λίγο θα φανεί ότι δεν ήξεραν τι έκαναν…»
 

Μ. Αλεξανδρόπουλος, «Αυτά που Μένουν»

 
Ετσι, για να μικραίνουμε στη θέαση του κόσμου και στη συνείδηση ότι είμαστε πρώτης γραμμής πολίτες. Άλλοι εξάλλου παίζουν με τις τύχες των ανθρώπων στο όνομά τους, ποντάροντας τα πάντα στον καινούριο «θεό», το χρήμα!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.