«Κερκοπορτα» για προσληψεις εκτος ΑΣΕΠ στους Δημους;

Τη δυνατότητα προσλήψεων εκτός ΑΣΕΠ για τα Δίκτυα Δήμων και Περιφερειών φέρεται να δίνει με διάταξη του πολυνομοσχεδίου το υπουργείο Εσωτερικών, και συγκεκριμένα με την παρ. 3 του άρθρου 43 του πολυνομοσχεδίου, στην οποία αναφέρεται πως «για την κάλυψη επειγουσών αναγκών είναι δυνατή η πρόσληψη τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στα Δίκτυα Δήμων και Περιφερειών της παρ. 1, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χωρίς την εφαρμογή στην περίπτωση αυτή των διατάξεων του ν. 2190/1994».
 
Η διάταξη αυτή τη στιγμή φαίνεται να περιορίζεται στα δίκτυα πόλεων, όπως το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας ή η νεοσύστατη Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, όμως υπάρχουν πολλοί αυτοδιοικητικοί οι οποίοι το θεωρούν προάγγελο για αντίστοιχη ρύθμιση και για τους δήμους ή τα Νομικά τους Πρόσωπα.
 
Θα είναι όμως δυνατόν οι Δήμοι να προσλάβουν άτομα, σε ένα περιβάλλον σκληρών περικοπών; Κάποιοι έχουν τα χρήματα, το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το πώς θα δικαιολογήσουν τις «επείγουσες ανάγκες», μιας και το επείγον είναι κάτι σχετικό, σαν την ησυχία.
 
Έτσι όταν πάει η πρόσληψη για έλεγχο σκοπιμότητας, μπορεί να καταπέσει με αποτέλεσμα να μείνουν οι Δήμοι (και οι υποψήφιοι εργαζόμενοι) με την γλύκα. Οψόμεθα…Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.