Καβγαδιζουν και οταν συμφωνουν στο Περιφερειακο

Απαρατήρητα

Ακόμα ένα μαραθώνιο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε τη Δευτέρα, τα απόνερα του οποίου, συνεχίστηκαν και τις επόμενες μέρες, με αφορμή το θέμα του ψηφίσματος για τους σταθμούς διέλευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Όμως στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχουμε καβγάδες μόνο για τα θέματα που συζητούνται, αλλά και για τα θέματα τα οποία δεν συζητούνται, όπως φάνηκε με αφορμή την μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης Καβάλας.

Το θέμα αφορά την λεγόμενη σιδηροδρομική Εγνατία, ή μάλλον ένα κομμάτι της, ο σχεδιασμός της οποίας έχει ήδη δημιουργήσει πολλές συζητήσεις, και οι οποίες αναμένονταν να μεταφερθούν και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όμως, και ενώ το ρολόι είχε περάσει κατά πολύ τα μεσάνυχτα, όταν έφτασε στο θέμα το συμβούλιο, αυτό αποσύρθηκε από τον Πρόεδρο, προκαλώντας την αντίδραση των μελών της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, που εκφράστηκε μέσω του κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου, που είχε ήδη διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο εκτείνεται σε αυτή την προχωρημένη ώρα.

Όμως θεώρησε πως δεν μπορεί σε ένα σημαντικό θέμα σαν και αυτό, για το οποίο υπάρχει εισήγηση και το περιμένουν «μέχρι τις 1.30 το πρωί» να αποσύρεται χωρίς λόγο, με τον Πρόεδρο να απαντά πως μπορεί η διοίκηση να αποσύρει θέμα οποιαδήποτε στιγμή, και πως στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται για περαιτέρω προετοιμασία της Περιφερειακής Αρχής.

Η δήλωση αυτή δεν ικανοποίησε την παράταξη, η οποία δήλωσε πως αποχωρεί από το συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, παρόλο που είμαστε σίγουροι πως αυτή δεν είναι η τελευταία φορά που ακούμε κάτι για το ζήτημα.

Άλλωστε και με τις τελευταίες ανακοινώσεις της, η Περιφερειακή Σύνθεση φαίνεται να κηρύττει τον πόλεμο στον πρόεδρο του Συμβουλίου ειδικά, ως ένα μέτωπο από τον ήδη διεξαγόμενο πόλεμο με την Περιφερειακή Αρχή, που είναι πολυμέτωπος, συνεχής, και αμείλικτος, με την Περιφερειακή αρχή να ανταποδίδει τα θερμά αισθήματα.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο τελευταίο συμβούλιο, για το θέμα της ΜΠΕ της ΤΕΡΝΑ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που έκαναν κριτική στο γεγονός ότι και με τις ψήφους της παράταξης καθυστερούσε η συζήτηση στο Συμβούλιο, τόνισε, ψηφίζοντας υπέρ, ότι επιστρέφει στον κ. Μέτιο αυτά που «λένε τα παπαγαλάκια σας ότι ο Τοψίδης και η παράταξή του κωλυσιεργούν μια εταιρεία».

Γενικά, δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.