«Κατω τα ξερα σας»

Μπορεί η ροπή προς το ωραίο φύλο να έχει αναχθεί σε εθνικό χαρακτηριστικό για τους Γάλλους ωστόσο ως φαίνεται ορισμένοι Γάλλοι ξεπερνούν τα όρια.
 
Φαρδύ πλατύ το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Liberation φέρει τον τίτλο «Κάτω τα ξερά σας!» και φιλοξενεί καταγγελία η οποία υπογράφεται από 40 γαλλίδες δημοσιογράφους εργαζόμενες σε μεγάλα ΜΜΕ όπως οι εφημερίδες Le Monde, Liberation, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το τηλεοπτικό κανάλι TF1. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι αναφέρουν στην καταγγελία τους και ένα μικρό δείγμα από τα όσα ακούνε. Κάνουν λόγο για έναν κοινοβουλευτικό που «τις χαϊδεύει στα μαλλιά», έναν άλλον ο οποίος «διαμαρτύρεται θορυβωδώς επειδή φοράμε μπλούζες ζιβάγκο και όχι με ντεκολτέ», για «το ανερχόμενο αστέρι ενός κόμματος που επιμένει να βρεθούμε το βράδυ», για «έναν βουλευτή οι προκλήσεις του οποίου σταμάτησαν μόνο με την απειλή μιας μήνυσης για σεξουαλική παρενόχληση», έναν υπουργό που «χουφτώνει» και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που τις ρωτάει: «Κι εσείς, με ονειρεύεστε τη νύχτα;»
 
Οι υπογράφουσες δεν παραλείπουν να θυμίσουν στο γαλλικό κοινό την υπόθεση Στρος Καν σημειώνοντας μεταξύ άλλων «Νομίζαμε ότι η υπόθεση Στρος-Καν είχε ταράξει τα νερά και ότι οι σοβινιστικές πρακτικές έτειναν προς την εξαφάνιση. Αλίμονο… Όσο η πολιτική θα βρίσκεται κατά κύριο λόγο στα χέρια ετεροφυλόφιλων, εξηντάρηδων ανδρών, τίποτα δεν θα αλλάξει».
 
Μπαίνει η άνοιξη και ξεσάλωσαν οι γαλλικοί πολιτικοί παράγοντες καθ όσον φαίνεται. Με τέτοιο ερωτύλο πρόεδρο βέβαια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό… Χ.Λ.
 
Υ.γ.: Λέτε με την προαναφερόμενη καταγγελία να έχει σχέση η επέτειος των 151 χρόνων από τη γέννηση της Nelly Bly; Της φεμινίστριας και ρεπορτέρ των ψυχιατρείων αλλά και ταξιδεύτριας;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.