Κατι κινειται στην τρυπα του δρομου προς Πανεπιστημιουπολη

Απαρατήρητα

Περισσότερο από δύο μήνες αφού εμφανίστηκε για πρώτη φορά το πρόβλημα, και ένα σχεδόν μήνα αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης από τη ΔΕΥΑΚ, κάτι ξεκίνησε να κινείται για την ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Πανεπιστημιούπολη.

Να θυμίσουμε πως στις 18 Ιανουαρίου, είχε παρατηρηθεί καθίζηση του οδοστρώματος στο χώρο, η οποία αποδείχθηκε πως οφείλονταν σε υπόγεια διαρροή. Η ανακάλυψη όμως της προέλευσης αυτής της διαρροής, δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση.

Μετά από διερευνητικές εργασίες, που κράτησαν αρκετές εβδομάδες, και είχαν σα αποτέλεσμα να διευρυνθεί σημαντικά ο χώρος εκσκαφής, αλλά και να κλείσει όλο το ρεύμα προς πανεπιστημιούπολη με προσωρινές ρυθμίσεις για το υπόλοιπο, το πρόβλημα εντοπίστηκε σε αγωγό ακαθάρτων. Στη συνέχεια επιδιορθώθηκε από τη ΔΕΥΑΚ, με την αλλαγή του προβληματικού αγωγού, και η τρύπα καλύφθηκε προσωρινά, για να περάσει πλέον στην δικαιοδοσία του Δήμου Κομοτηνής ώστε να ασφαλτοστρωθεί.

Και έτσι φτάσαμε στην Τρίτη, όταν οι διερχόμενοι από το δρόμο, εξεπλάγησαν ευχάριστα, βλέποντας ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο επίμαχο σημείο, σηματοδοτώντας το τέλος, ή τουλάχιστον την αρχή του τέλους, μηνών αναμονής και κλεισίματος του δρόμου. Ας ελπίσουμε πως το πρόβλημα δεν θα εμφανιστεί ξανά, ούτε στο συγκεκριμένο σημείο, ούτε γενικότερα στο δρόμο, τον οποίο, υπό κανονικές συνθήκες, τόσο οικονομικές όσο και Ακαδημαϊκές, τον χρησιμοποιούν αρκετά οχήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.