Καθε στοπ και παραβαση

Απαρατήρητα

«Αφιέρωμα» στην οδική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών είχαν τις προηγούμενες ημέρες αρκετά από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, επικεντρώνοντας κυρίως στην έλλειψη οδικής παιδείας που διακατέχει την πλειοψηφία αυτών. Χαρακτηριστικοί οι τίτλοι των εν λόγω ρεπορτάζ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τύπου «Κάθε στοπ και παράβαση».
 
Τα ρεπορτάζ αυτά μας υπενθύμισε η είδηση του τροχαίου ατυχήματος ενός νεαρού μοτοσικλετιστή λίγες ημέρες πριν στην πόλη μας, όπου κινούνταν επί του νέου πεζοδρομημένου ιστορικού κέντρου της πόλης, όπου την δεδομένη χρονική στιγμή η κυκλοφορία απαγορεύεται.
 
Αντίστοιχες σκέψεις και το πρόσφατο τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων των τραυματισμό μίας νεαρής συμπολίτισσάς μας που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όταν μοτοσικλετιστής έπεσε κυριολεκτικά πάνω της.
 
Βεβαίως το ζήτημα της ελλιπούς οδηγικής συνείδησης και παιδείας και στην πόλη μας πολλάκις το έχουμε σχολιάσει καθότι η καθημερινότητα από μόνη της επιβεβαιώνει το μέγεθος του προβλήματος, που ναι μεν έχει τις ρίζες του στον κακό «κυκλοφοριακό» σχεδιασμό, αλλά είναι και αποτέλεσμα της δικής μας ανεύθυνης συμπεριφοράς πίσω από το τιμόνι.
 
Είτε αυτό συνυφαίνεται στα διπλοπαρκαρίσματα επί κεντρικών δρόμων και λεωφόρων, είτε στο παράδειγμα που μας έκανε πανελληνίως γνωστούς τις τελευταίες ημέρες με το τσιμέντο ως υποβοήθηση για το παρκάρισμα οχήματος πάνω σε πλατεία, είτε με τις παραβάσεις των κόκκινων σηματοδοτών και των στοπ, είτε στην οδήγηση μοτοσυκλέτας χωρίς κράνος, είτε…!
 
Σαφής η ευθύνη των τοπικών αρχόντων και διοικήσεων, σαφέστατη όμως και η δική μας. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.