Καταγγελιες και ερωτηματικα για τα της αντιφασιστικης πορειας

Μπορεί η αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε την Κυριακή στην Κομοτηνή, με αφορμή την επίσκεψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού στην Κομοτηνή, να έληξε δίχως σοβαρά επεισόδια, ωστόσο πολλές ήταν οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν κυρίως μέσω των social media για τη χρήση χημικών και δακρυγόνων που έγινε από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία, πριν την έναρξη της συγκέντρωσης.
 
Αρκετές ήταν οι καταγγελίες πολιτών που διέρχονταν από το κέντρο της πόλης, καθότι η αγορά λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων ήταν ανοιχτή, και κυρίως γονέων καθώς το σημείο της συμπλοκής ήταν ακριβώς μπροστά από το “καράβι” όπου έπαιζαν μικρά παιδιά.
 
Σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Κομοτηνής η εμπλοκή σημειώθηκε όταν διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε αιφνιδιαστικά κατά του σώματος της συγκέντρωσης πριν μάλιστα την έναρξη αυτής, – το κάλεσμα για την οποία να σημειωθεί πως ήταν για τις δύο το μεσημέρι-  με στόχο να τους απωθήσει από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, κάτω από τα οποία είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται. 
 
Μετά την ρίψη των δακρυγόνων αλλά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, το σώμα της συγκέντρωσης υπαναχώρησε στο κέντρο της πλατείας, όπου και παρέμεινε έως την αναχώρηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από  τα γραφεία της οργάνωσης λίγο πριν τις 8 το βράδυ, με τους αστυνομικούς να παραμένουν παρατεταγμένοι μπροστά από τα γραφεία αλλά και στα πέριξ αυτών.
 
Θα πρέπει να τονιστεί ότι πέραν του εν λόγω, καθ’ όλη την πολύωρη παραμονή των συγκεντρωθέντων στο σημείο δεν σημειώθηκαν άλλα επεισόδια και συγκρούσεις, με την «κίνηση» στην πλατεία να διεξάγεται κανονικά, ακόμη και τις στιγμές που υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς των μελών της Χρυσής Αυγής που ήταν συγκεντρωμένοι στο μπαλκόνι των γραφείων της οργάνωσης.
 
Ένεκα και της απουσίας οποιασδήποτε επίσημης απάντησης στις εν  λόγω καταγγελίες συμπολιτών μας, από πλευράς των αρμοδίων, τα ερωτηματικά για την χρήση χημικών στο κέντρο της πόλης, σε ώρα αιχμής και δίχως αιτία παραμένουν. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.