Καταμεστες, απο νεους, οι θεατρικες σκηνες της Κομοτηνης

Πλούσιο και σε θεατρικές παραστάσεις ήταν το περασμένο τριήμερο

Πλούσιο και σε θεατρικές παραστάσεις ήταν το περασμένο τριήμερο στην Κομοτηνή, καθώς «ανέβηκαν» δύο ερασιτεχνικές παραγωγές.

Η πρώτη της θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Κομοτηνής με την παράσταση «Οι απολύτως άγνωστοι» και οι δεύτερη από το Τμήμα Ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Τις παρακολουθήσαμε αμφότερες και όχι μόνο εμείς, καθώς καταγράψαμε κάτι που δεν συνηθίζεται στα θεατρικά δρώμενα της πόλης, ήτοι την παρουσία πολλών νεαρών ηλικιακά θεατών.

Σε αμφότερες τις παραστάσεις, ο φακός του «ΠτΘ» κατέγραψε πλήθος νεαρών θεατών, ειδικά στην περίπτωση της παράστασης του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Σαφώς παίζει ρόλο το γεγονός ότι στην ομάδα των συντελεστών βρίσκονταν πληθώρα νεαρών συμπολιτών μας, μελών και της φοιτητιώσας νεολαίας της πόλης, που προφανώς αποτέλεσαν αφορμή ώστε οι συνομήλικοί τους να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Ωστόσο πέραν του γεγονότος αυτού δεδομένης της πολύ ωραίας και αισιόδοξης εικόνας επιλέγουμε να ενισχύσουμε λίγο τον «ρομαντισμό» που μας διακατέχει σε σχέση και με την αξία του θεάτρου στις ζωές μας, ήτοι πρωτίστως την πνευματική καλλιέργεια μας. Που τόσο εξέλειπε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, και όχι μόνο, την ώρα που είναι κατά την άποψή μας πιο απαραίτητη από ποτέ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.