Καταφυγια για αδεσποτα ακουμε, αλλα καταφυγια δεν βλεπουμε…

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται όλα τα θέματα για την αδειοδότηση

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται όλα τα θέματα για την αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς από τους Δήμους, οι σχετικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβάσεων και ορίζονται οι αρμόδιες αρχές για τον έλεγχο της λειτουργίας τους, με το Υπουργείο Εσωτερικών να δράττεται της ευκαιρίας να θυμίσει όλες τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου πλαισίου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Ανάμεσα σε αυτές, είναι και η χρηματοδότηση των καταφυγίων και των δαπανών σίτισης της κτηνιατρικής φροντίδας των ζώων συντροφιάς, που όμως, παρά τα όσα ακούμε, δεν έχουμε δει μέχρι τώρα κανένα καταφύγιο αδέσποτων να δημιουργείται στους περιφερειακούς Δήμους της Ροδόπης, παρά τα όσα έχουν ειπωθεί, ενώ ακόμα και στην Κομοτηνή η επέκταση του κυνοκομείου έχει μπλοκάρει… στην ΕΤΑΔ.

Για ακόμα μια φορά λοιπόν ακούμε πολλά για τα καταφύγια, αλλά αυτά επιμένουν να είναι αόρατα, όπως είναι αόρατα εδώ και δεκαετίες. Φυσικά το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τα καταφύγια, μιας και όσες στειρώσεις και παρεμβάσεις και να κάνεις, αν δεν σταματήσουν οι εγκαταλείψεις σκυλιών, που όπως έχουμε καταγράψει και στην εφημερίδα μας συνεχίζουν και μάλιστα φαίνεται και να αυξάνονται, δεν πρόκειται να λυθεί το ζήτημα.

Όμως η λειτουργία τους σε όλη την Ροδόπη, θα βοηθούσε την κατάσταση, αλλά και να μην «κατεβαίνουν» όλα τα αδέσποτα στην πόλη, όπως φαίνεται να γίνεται. Βέβαια αυτό προϋποθέτει και η κυβέρνηση να πιέσει για αυτό. Όμως καμία κυβέρνηση, για δεκαετίες, δεν φαίνεται να είναι πρόθυμη να ασχοληθεί. Γιατί καλοί οι νόμοι, αλλά αν είναι να μην τους εφαρμόσουμε, να μην τους ψηφίζουμε καθόλου, να ησυχάσουν όλοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.