Καρναβαλικη διαδηλωση στη Θεσσαλονικη

Αφού δεν μπορούσε να γίνει παρέλαση

Πολλή φασαρία έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για την πραγματοποίηση καρναβαλιού στη Θεσσαλονίκη, η οποία διοργανώνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και η οποία είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Όμως η Τροχαία δεν έδινε έγκριση, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το ήδη φορτωμένο κυκλοφοριακά κέντρο της πόλης, όπως τουλάχιστον ενημέρωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η διοργανώτρια της εκδήλωσης Θένια Δρακοπούλου.

Μάλιστα όπως τόνισε, ενδέχεται να προκύψει ποινική ευθύνη, κυρίως με θέματα ασφαλείας των πολιτών, από την ελλιπή οργάνωση.

Αλλά μην ανησυχείτε, επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, η λύση πάντα βρίσκεται, και προτάθηκε η παρέλαση να λάβει χώρα με τη μορφή διαδήλωσης-διαμαρτυρίας, ώστε να είναι όλοι καλυμμένοι, καθώς από τη νομοθεσία δεν μπορεί να απαγορευτεί.

Είναι αλήθεια πως το «στρίβειν δια της διαμαρτυρίας» αποτελεί ένα ευφάνταστο τρόπο για να αποφύγεις το πρόβλημα, ενώ πραγματικά είναι μέσα στο πνεύμα της αποκριάτικης παράδοσης, διακωμωδώντας όσους παίρνουν τους εαυτούς τους πολύ στα σοβαρά.

Πέρα όμως από το αστείο, καταστάσεις σαν και αυτές αναδεικνύουν πως κάθε είδους εκδήλωση, ακόμα και οι καρναβαλικές (ιδιαίτερα οι καρναβαλικές) θέλουν πολλή προετοιμασία και σημαντική προσπάθεια, άσχετα πώς τις βλέπουν κάποιοι έξω από τον χορό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.