«Καρφια», αλλα «κλειστα χαρτια», απο τον Στυλιανιδη ενοψει της κουρσας διαδοχης στη ΝΔ

Η κρίσιμη καμπή, στην οποία βρίσκεται η χώρα, μπορεί να μην επιτρέπουν κινήσεις στο προσκήνιο για τη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, όμως οι «μνηστήρες» της θέσης, που κατέχει προσωρινά ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βρίσκονται σε θέση μάχης, ενόψει της εκκίνησης της διαδικασίας διαδοχής του, που πολλοί εκτιμούν ότι θα έρθει πριν από την εκπνοή του τρέχοντος μήνα. Την τελευταία εβδομάδα έχουν ακουστεί κι έχουν γραφτεί αρκετά ονόματα, που δηλώνουν «παρών» στην επόμενη μέρα της «γαλάζιας παράταξης». Από τα «αναμενόμενα» των κ.κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρας Μπακογιάννη, Νίκου Δένδια και Μάκη Βορίδη, μέχρι και ορισμένων φαινομενικά «αουτσάιντερ», όπως των κ.κ. Πέτρου Τατούλη, Όλγας Κεφαλλογιάννη, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργου Πατούλη. Βεβαίως, από τη σχετική λίστα δε θα μπορούσε να απουσιάζει το όνομα του βουλευτή Ροδόπης και επί σειρά ετών Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, που μάλλον κατατάσσεται στην πρώτη κατηγορία.

Ο ίδιος, πάντως, μέχρι το «καμπανάκι» της εκκίνησης της εσωκομματικής κούρσας φαίνεται πως έχει επιλέξει να κρατήσει «κλειστά τα χαρτιά του», για να «ζυγίσει» προφανώς τις εξελίξεις και φυσικά να αποσαφηνιστεί το τοπίο γύρω από τις υποψηφιότητες. Δεν παραλείπει όμως να ρίξει τα «καρφιά» του σε στελέχη, που φιγουράρουν ήδη ως υποψήφιοι διάδοχοι του κ. Σαμαρά, υπογραμμίζοντας με κάθε ευκαιρία την προσωπική του διαδρομή μέσα στο κόμμα και τη συνέπειά του στις αρχές, που αυτό πρεσβεύει.

Αυτό επιβεβαιώνει και η απάντηση που έδωσε ο βουλευτής Ροδόπης σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνέντευξής του στην εφημερίδα «Αγορά». «Την ώρα που η Ελλάδα δοκιμάζεται, δε θεωρώ ούτε σοβαρό, ούτε υπεύθυνο να συμμετέχω σε μια πασαρέλα ματαιοδοξίας αυτοαναγορευομένων δελφίνων, που απειλεί να ευτελίσει την παράταξη μου», ανέφερε στο πρώτο σκέλος της απάντησης, «καρφώνοντας» ευθέως όσα από τα στελέχη έχουν εκδηλώσει ήδη, άμεσα ή έμμεσα, την πρόθεσή τους να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. «Προσωπικά τη Νέα Δημοκρατία την αγαπώ και την πιστεύω, γιατί είναι το σπίτι μου», προσέθεσε, για να συμπληρώσει με νόημα… «δε με έφερε η συγκυρία». Άραγε για ποιον/ποιους «χτυπάει η καμπάνα»; Τέλος, ο κ. Στυλιανίδης «υπενθύμισε» τα της προσωπικής του πολιτικής διαδρομής, τονίζοντας με έμφαση ότι «εδώ ανδρώθηκα πολιτικά και ποτέ δεν εγκατέλειψα τις παρακαταθήκες, που μας άφησε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής», και επισημαίνοντας ότι «γι’ αυτές τις αξίες και τον υπέροχο αλλά πληγωμένο κόσμο μας θα συνεχίσω να μάχομαι και στο μέλλον από όποιο μετερίζι μου ανατεθεί»…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.