Καμια προνοια για την αναδειξη των μνημειων του τοπου

Κυρία Διευθύντρια,
 
Ενδιαφέρον το γεγονός ότι  η Ροδόπη, η Κομοτηνή είναι εξαιρετική καταναλώτρια προϊόντων πολιτισμού -μουσικών, καλλιτεχνικών, χορευτικών, θεατρικών και κάθε είδους event-  βοηθούντων  σ’ αυτό και των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και ότι διαρκώς ο αριθμός των φορέων αυτών βαίνει αυξανόμενος.
 
Εξίσου ενδιαφέρον είναι όμως το γεγονός της πλήρους αδιαφορίας των γηγενών για την ανάδειξη των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, μεταξύ των οποίων και τα βυζαντινά, στην εγκατάλειψη των οποίων αναλυτικά αναφέρθηκε στη συνομιλία του με την εφημερίδα σας ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βασιλειάδης.
 
Ούτε ένας αρχαιολόγος βυζαντινών μνημείων ανέφερε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, και καμία πρόνοια για την ανάδειξη βυζαντινών μνημείων  του Παπικίου Όρους, της Μαρώνειας, του Περιθωρίου δεν υφίσταται πλέον.
 
Λέτε να έχουμε υπεισέλθει ως Ροδοπίτες στον  «Θαυμαστό καινούργιο κόσμο»  του Χάξλεϋ ήδη, και να είμαστε λίαν υπερήφανοι που όλη σχεδόν την ιστορία του τόπου,  την έχουμε καταχωνιασμένη στα συρτάρια της λήθης;
 

Με τιμή
Ο Δαίμων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.