Καλυτερα στα εμβολια, αλλα εχουμε ακομα δρομο…

Επιταχύνθηκε ο ρυθμός εμβολιασμών στη Ροδόπη τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνονται, με διπλάσιους εμβολιασμούς να γίνονται καθημερινά στην περιοχή μας.

Έτσι την Τρίτη συνολικά είχαν γίνει 3.204 εμβολιασμοί με 195 να γίνονται την ημέρα εκείνη, από τους οποίους 2.249 αφορούσαν την πρώτη δόση, και 955 τη δεύτερη.

Ουσιαστικά λοιπόν οι εμβολιασμοί πρώτης δόσης που γίνονται είναι λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα, παρόλο που έχουμε αρχίσει λίγο να «προλαβαίνουμε» κάποιες από τις υπόλοιπες ΠΕ της ΑΜΘ, παρόλο που έχουμε ακόμα δρόμο.

Και αυτό γιατί αφενός δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός εμβολίων, αφετέρου υπάρχει πρόβλημα και με το θέμα των ραντεβού, που πλέον έχουν μπει στον Απρίλιο, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως το όλο θέμα καθυστερεί, και μαζί τους καθυστερεί και η επαναφορά στην όποια κανονικότητα μπορούμε να αδράξουμε μετά από ένα καταστροφικό χρόνο.

Το γεγονός πάντως πως οι ρυθμοί στην περιοχή μας είναι τόσο αργοί σε σχέση με τους γείτονές μας, θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί δημιουργεί, ίσως εσφαλμένα, εντυπώσεις. Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για αμελητέες διαφορές, και πολύ περισσότερα εμβόλια, γιατί διαφορετικά, η δυστοκία που υπάρχει, που μπήκε στον «πάγο» λόγω Μήδειας, θα επανέλθει δριμύτερη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.