Καλο Σεπτεμβριο για τη Διυπουργικη στη Θρακη

Προς τα τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να έρθει στην περιοχή μας η Διυπουργική Επιτροπή για τη Θράκη, η οποία και αναμένεται να ανακοινώσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Παρόλα αυτά παραμένει άγνωστο τι ακριβώς θα συζητηθεί και ποιοι θα έρθουν στην περιοχή μας, μιας και η πολιτική κατάσταση παραμένει ρευστή.
 
Όπως πάντως τονίζουν και τοπικά στελέχη, όπως το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκης Χαρίτου που είχε συνομιλία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την ολιγόωρη επίσκεψή του στην περιοχή μας για να παρευρεθεί στην κηδεία του άτυχου νεαρού Χουσεΐν Νταϊτσίκ τον Ιούλιο, έχουν γίνει κάποιες κινήσεις από πλευράς υπουργείων για την προετοιμασία, αν και η τελική σύνθεση της επιτροπής θα εξαρτηθεί από το χρόνο στον οποίο θα γίνει η επίσκεψη.
 
Και ας μην ξεχνάμε, πως στις 10 Σεπτεμβρίου ανοίγει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου παραδοσιακά ο Πρωθυπουργός κάνει τα εγκαίνια συνοδευόμενος από πολλούς από τους Υπουργούς του, κάτι που κάνει την έλευση της επιτροπής πιθανή εκείνο το χρονικό διάστημα.
 
Να υπενθυμίσουμε πως στη συνεδρίαση που είχε συγκαλέσει νωρίτερα το καλοκαίρι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς, είχαν συμμετάσχει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικ. Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, ο αν. υπουργός Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος, οι γ.γ. των παραγωγικών υπουργείων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Να σημειωθεί τέλος πως ο υπουργός Εξωτερικών φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει και τη δημιουργία Διακομματικής επιτροπής της Βουλής, όπως προτάθηκε από τον πρώην βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη κατά την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα, παρά τις αντιδράσεις που μπορεί να υπάρξουν, με την τελευταία να προέρχεται από τον βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ που έχει δηλώσει, όπως είναι γνωστό, πως τα συμπεράσματα της Διακομματικής που είχε συσταθεί τη δεκαετία του ’90 παραμένουν επίκαιρα στις μέρες μας. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.