Καλο 2023 για τον νεο πρυτανη του Δημοκριτειου

Εκδόθηκε η πρόσκληση αλλά η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με το νέο έτος

Εκδόθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η οποία θα λήξει την 31η Αυγούστου 2026, όμως λόγω της διαδικασίας, δεν φαίνεται αυτή να ολοκληρώνεται πριν από την έλευση της νέας χρονιάς.

Να θυμίσουμε ότι ο Πρύτανης θα είναι ένα από τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που εκλέχτηκαν πρόσφατα, παρόλο που για αυτόν θα ψηφίσουν όλα τα μέλη του.

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, και θα πρέπει να συνοδεύονται από τεκμηριωμένη πρόταση του υποψηφίου με το προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξης του Α.Ε.Ι. αλλά και κατάλογο των μελών ΔΕΠ της βαθμίδας του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή που προτείνονται από κάθε υποψήφιο να αναλάβουν το αξίωμα του Αντιπρύτανη, καθώς και τους τομείς ευθύνης που προτείνεται να τους ανατεθούν.

Θα ακολουθήσει διαδικασία ακρόασης και αξιολόγησης των υποψηφίων και των προτάσεων, που θα κρατήσει περίπου 20 ημέρες, και μετά θα ψηφίσει το Συμβούλιο Διοίκησης. Ενώ λοιπόν όπως φαίνεται ο κ. Φώτης Μάρης θα είναι ο επόμενος πρύτανης του ΔΠΘ, η όλη διαδικασία, δεδομένου ότι μεσολαβούν και τα Χριστούγεννα, είναι το πιθανότερο πως δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο.

Σίγουρα, θα πείτε, μερικοί μήνες καθυστέρησης δεν κάνουν διαφορά, για το Ελληνικό Δημόσιο αυτό είναι μια στιγμή, αλλά η αλήθεια είναι πως το Πανεπιστήμιο, όπως και πολλές δημόσιες δομές στη χώρα, έχει πολλά ζητήματα να αντιμετωπίσει, και όσο νωρίτερα ξεκινήσει η νέα διοίκηση να τα αντιμετωπίζει, τόσο καλύτερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.