Καλεσμα του ΤΕΦ για ενεργο συμμετοχη στη δημοσια διαβουλευση του νομοσχεδιου για τα ΑΕΙ

«Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι αδιαφορήσαμε ή ότι η απόφαση που θα ληφθεί αντικατοπτρίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας»

Συνεχίζει την αντίδρασή του στην επιχειρούμενη συγχώνευση των τριών Τμημάτων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών  το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ. Αυτή τη φορά καλεί όσους διαφωνούν με αυτή την εξέλιξη να συμμετέχουν στη διαδικασία της ηλεκτρονικής διαβούλευσης εκφράζοντας τις αντιρρήσεις τους.

Στο κάλεσμα του επισημαίνει συγκεκριμένα το Τμήμα:

«Το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη θέσει προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που αφορά μεταξύ άλλων και τις δυσάρεστες εξελίξεις για το ΤΕΦ (συγχώνευσή του με τα άλλα δύο Τμήματα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών). Η διαβούλευση θα διαρκέσει λιγότερο από δέκα ημέρες και η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές των φιλολογικών τμημάτων και όλους όσοι συμμερίζονται τον αγώνα μας κατά της προειλημμένης και μη επιστημονικής απόφασης για συγχώνευση να συμμετάσχετε ενεργά στη διαδικασία διαβούλευσης και να μοιραστείτε τις απόψεις, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις σας.

Το άρθρο που μας αφορά είναι το Άρθρο 9: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=6517#respond.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η δημόσια διαβούλευση μπορεί ίσως και να μην προσφέρει τίποτα. Όμως, δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι αδιαφορήσαμε ή ότι η απόφαση που θα ληφθεί αντικατοπτρίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας!» διευκρινίζει κλείνοντας το Τμήμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.