Καλεσμα απο τον Ελευθερο Κοινωνικο Χωρο Adelante

Για μια συλλογική «διαχείριση» των ζωών μας - Με εργαλεία την κοινή κουζίνα και την αυτομόρφωση

Από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Adelante λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη πρόσκληση -κάλεσμα  προς τους  πολίτες  της Κομοτηνής με στόχο, μέσω των ελεύθερων μαθημάτων ισπανικών, κύκλων αυτομόρφωσης και την προσπάθεια δημιουργίας του έθους της  συλλογικής κουζίνας, να αναδιαμορφωθεί η αίσθηση και η πράξη της συλλογικότητας στην Κομοτηνή.
 
«Δεν είναι μυστικό πως τα τελευταία 5 χρόνια η κοινωνική ζωή και η καθημερινότητά μας μεταμορφώνονται ραγδαία σε κάτι που θυμίζει όλο και λιγότερο αυτό που παλιότερα φανταζόμασταν ως «ευ ζην». Οι λόγοι για αυτό είναι σύνθετοι και πολλοί. Από την καπιταλιστική κρίση, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την εκτόξευση της ανεργίας, την εντατικοποίηση των ζωών μας, ο καθένας και η καθεμιά από εμάς έχει να χρεώσει τη δυσαρέσκειά του και τη βαθύτερη αίσθηση πως κάτι δεν πάει καλά σε έναν διαφορετικό παράγοντα. Η τοπική κοινωνία της Κομοτηνής με τη σειρά της δεν παρεκκλίνει του κανόνα. Η αποξένωση και οι εξατομικευμένες σχέσεις είναι εμφανείς σε όλους και όλες μας. Ενδεχομένως η κατάσταση να μην είναι τόσο επιδεινωμένη όσο στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα, που υποφέρουν από μητροπολιτικό υδροκεφαλισμό, αλλά σίγουρα η Κομοτηνή δεν αποτελεί εξαίρεση και δυστυχώς, όσες φιέστες και λευκές νύχτες να οργανωθούν, η ανάγκη να ρίξουμε τα εσωτερικά και εξωτερικά τείχη που απλώνονται τριγύρω και εντός μας δεν μπορεί να καμουφλαριστεί.
 
Εμείς από τη μεριά μας δεν ισχυριζόμαστε πως έχουμε βρει το γιατρικό για τη διέξοδο από αυτή την κατάσταση, ωστόσο η εμπειρία μας μάς έχει διδάξει πως η συλλογική ζωή, το «ανήκειν» με όρους καθαρά ανθρώπινους και συλλογικούς και όχι με όρους οπαδισμού ή δογματισμού είναι σαφώς καλύτερο από την εξατομίκευση και την ψευδαίσθηση ασφάλειας που βρίσκουμε μέσα στο καβούκι μας. Αυτή την Κυριακή στις 18 Οκτώβρη ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε μία νέα σελίδα στο βιβλίο του ελεύθερου κοινωνικού χώρου Adelante με μία συλλογική κουζίνα. Μια προσπάθεια, όπως τα ελεύθερα μαθήματα ισπανικών και οι ανοιχτοί κύκλοι αυτομόρφωσης, ανοίγματος του χώρου τόσο στη γειτονιά μας όσο και στην πόλη της Κομοτηνής συνολικότερα.
 
Ελάτε λοιπόν αυτή την Κυριακή από τις 14.00 μέχρι και 17.00, φέρτε το φαγητό σας και επίσης φέρτε μαζί και την διάθεση για κοινωνικοποίηση. Να γνωριστούμε, να μιλήσουμε, να προσπαθήσουμε να φτάσουμε πιο κοντά σε αυτό που ονομάζεται «κοινωνικό και συλλογικό ον» και να απομακρυνθούμε από την κακοκεφιά, την ιδιώτευση και τον κατακερματισμό των ζωών μας.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.