Καλες «πρακτικες» απο τον Δημο Αλεξανδρουπολης

Απαρατήρητα

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την δράση ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το πρωί της Τετάρτης, προς τους δημότες του σε θέματα φιλοζωίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση ειδική ομάδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων (δημοτική αστυνομία – αστυνομία – κτηνίατρος του Δήμου-εκπαιδεύτρια σκύλων) ενημέρωσαν τους πολίτες που έχουν δεσποζομενα ζώα για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που έχουν σχετικά με την φροντίδα των ζώων συντροφιάς (τσιπάρισμα – βιβλιάρια υγείας με όλα τα προβλεπόμενα εμβόλια κλπ), τον τρόπο κυκλοφορίας με τα ζώα τους εντός την πόλης και όλα όσα απορρέουν από τον νόμο ώστε να μπορούμε να δημιουργήσουν από κοινού τις προϋποθέσεις για την ασφαλή συμβίωση τόσο πολιτών και ζώων.

Στο πλαίσιο της δράσης, στόχος της οποίας ήταν η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των ιδιοκτητών δεσποζόμενων  ζώων συντροφιάς, διανεμήθηκε σχετικό έντυπο ενημέρωσης, ως προπομπός και των τακτικών ελέγχων που αναμένεται σύμφωνα με τη δημοτική αρχή να ακολουθήσουν ώστε να αποφύγουν να βρεθούν στην δυσάρεστη θέση της επιβολής προστίμων, όπως αυτό προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Μια δράση που κρίνουμε ως ιδιαίτερα σημαντική υπερασπιζόμενοι πρωτίστως ότι η σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Ακόμα και στις περιπτώσεις των δεσποζόμενων ζώων, καθώς δυστυχώς πολλές οι περιπτώσεις κακοποιητικής συμπεριφοράς ή αδιαφορίας ιδιοκτητών προς τα ζώα τους, ακόμα περισσότερο όμως σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα, που παραμένουν η μάστιγα της εποχής μας, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Μας άρεσε λοιπόν η δράση την επέκταση της οποίας τόσο σε επίπεδο Αλεξανδρούπολης σε ό,τι αφορά και τα αδέσποτα ζώα, όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας τουλάχιστον κρίνουμε ως απαραίτητη.

Πολύ δε περισσότερο υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες, που απαιτούν αυξημένη ευσυνειδησία απέναντι κυρίως στα αδέσποτα ζώα, που συνεπάγεται στην απλή πλην όμως όχι λογική, δυστυχώς στις ημέρες μας, εναπόθεση λίγου νερού και φαγητού και πολλά πολλά βέβαια άλλα.

Μπράβο και με το καλό να έρθει και η σειρά μας …ως Δήμος και ως περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.