Καινουργια ασφαλτος… ποτε;

Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με χαρά διαπιστώναμε και καταγράφαμε σε σχετικό δημοσίευμα του «ΠτΘ» ότι επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στον δρόμο που περνάει μπροστά από το εμπορικό κέντρο Kosmopolis, ξεκινούσαν εργασίες για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, με την αφαίρεση της παλιάς ασφάλτου. Οι εργασίες τα επόμενα 24ωρα επεκτάθηκαν κατά μήκος όλης της οδού, μέχρι το ύψος του 3ου Λυκείου και της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.
 
Η παρέμβαση φυσικά κρίνεται αναγκαία, καθότι σε αρκετά σημεία του επίμαχου δρόμου είχαν δημιουργηθεί λακκούβες και «μαξιλαράκια» πάνω στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να ανακύπτουν κίνδυνοι κατά τη διέλευση των οχημάτων. Το ερώτημα, που ανακύπτει, ωστόσο, μετά από την παρέλευση σχεδόν δύο εβδομάδων από την έναρξη των εργασιών, είναι πότε τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το έργο θα προχωρήσουν στο στρώσιμο της καινούργιας ασφάλτου.
 
Ήδη από αναγνώστες μας εκφράζεται ανησυχία αναφορικά με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων όσο ο πολυσύχναστος δρόμος παραμένει σε ημιτελή κατάσταση. Κάποιοι μάλιστα μας μεταφέρουν περιστατικά με επικίνδυνους ελιγμούς οχημάτων, που ευτυχώς δεν κατέληξαν σε σύγκρουση ή σε άλλου είδους δυσάρεστη έκβαση. Σημειώνεται ότι σε σημεία του δρόμου, όπου μετά από την αφαίρεση της ασφάλτου προεξέχουν τα φρεάτια και λειτουργούν σαν παγίδες για τους διερχόμενους οδηγούς, έχει υπάρξει μέριμνα να τοποθετηθούν προειδοποιητικοί κώνοι. Αυτό δεν ισχύει ωστόσο για όλα τα σημεία, στα οποία έχει δημιουργηθεί η σχετική ανωμαλότητα του οδοστρώματος. Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη για επιτάχυνση των εργασιών, ώστε να στρωθεί το συντομότερο δυνατό η νέα άσφαλτος, είναι προφανής.
 
Είναι επίσης αυτονόητο πως για όσο διάστημα ο συγκεκριμένος δρόμος παραμένει σε αυτήν την κατάσταση, οι οδηγοί που τον χρησιμοποιούν οφείλουν να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και υπευθυνότητα, αποφεύγοντας την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων κατά τη διέλευσή τους… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.