Και το Σουφλι θελει τμημα του ΔΠΘ

Στην διεκδίκηση Πανεπιστημιακού τμήματος στο Σουφλί θέλει να προχωρήσει η εκεί Δημοτική Αρχή, μιας και αποτελεί το μοναδικό Δήμο του Έβρου που δεν διαθέτει ούτε ένα.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Σουφλίου κ. Παναγιώτης Καλακίκος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, περιγράφοντάς τον επόμενο στόχο μετά την δρομολόγηση του ΔΙΕΚ Σηροτροφίας και την δημιουργία μελισσοκομικού πάρκου στην περιοχή της Δαδιάς.

Ο κ. Καλακίκος παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένα αρνητικό κλίμα στη δημιουργία νέων σχολών,  αλλά η κύρια και άμεση επιδίωξη τους πλέον θα είναι η δημιουργία Κτηνιατρικής σχολής στο Σουφλί, ελπίζοντας πως επειδή μέχρι σήμερα το Σουφλί έχει αδικηθεί, «θα δικαιωθεί σε αυτό».

Η Κτηνιατρική Σχολή, να σας θυμίσουμε, αποτελεί διακαή πόθο του νυν Πρύτανη, κ. Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, ο οποίος έχει επανειλημμένως εκφράσει την πρόθεση του πανεπιστημίου να την δημιουργήσει, τόσο προς την Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, όσο και προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Βέβαια η πρόταση, κάθε φορά που έχει κατατεθεί, αναφέρει την Αλεξανδρούπολη ως έδρα, εκμεταλλευόμενη και την παρουσία της Ιατρικής Σχολής εκεί, αλλά μάλλον στο Σουφλί είδαν ότι αρχικά η Σχολή Ψυχολογίας, που κατευθυνόταν προς την Κομοτηνή, έφυγε προς Διδυμότειχο, για λόγους ισορροπίας, οπότε μάλλον θεωρούν πως έχουν πιθανότητες να πετύχουν.

Βέβαια το σχέδιο επέκτασης του ΔΠΘ στην συγκεκριμένη πόλη έχει κολλήσει στο κτιριακό, μπλοκάροντας και όλα τα άλλα σχέδια του Πανεπιστημίου, αλλά αυτά φαίνεται πως είναι λεπτομέρειες.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η Διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει στις σκέψεις της μια επέκταση προς αυτή την κατεύθυνση, και κατά πόσο η Δημοτική Αρχή του Σουφλίου έχει έρθει σε επαφή με αυτές, ή θεωρεί, όχι αβάσιμα, πως η λύση θα δοθεί πολιτικά, και όχι ακαδημαϊκά.

Βλέπουμε λοιπόν πολλούς να ερίζουν για Σχολές, και είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να το κάνουν. Μάλιστα ο Δήμαρχος, από τα λεγόμενα του, φαίνεται ότι κάτι παραπάνω ξέρει, έχοντας βάλει και χρονοδιάγραμμα διεκδίκησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.