Kαι παραμενει ο Οσμαν Χαμζα στη Μουφτεια Διδυμοτειχου, αλλα επικεινται και …αλλαγες

Με βάση όσα συχνά-πυκνά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε σχέση με επικείμενες αλλαγές στις μουφτείες της Θράκης, και ανακυκλώνονται στον περιφερειακό τύπο, έχοντας την αίσθηση τον τελευταίο καιρό ότι κάτι ετοιμάζεται από τον αρμόδιο φορέα, το Υπουργείο παιδείας, και με αφορμή την παύση του μουφτή Διδυμοτείχου, Μεχμέτ Σερήφ Δαμάδογλου, επιχειρήσαμε σήμερα να διερευνήσουμε περισσότερο εμπεριστατωμένα το θέμα, επικοινωνώντας με τους αρμοδίους, ερωτώντας αν υπάρχει σχέδιο ή προοπτική οριστικής επανοριοθέτησης και εκσυγχρονιστικής διευθέτησης των ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας των μουφτειών, και αφορούν και σε διοικητικά ζητήματα.
 
Όπως π.χ. μια λεπτομέρεια που καταγράφηκε στη διοικητική διαδικασία διορισμού του νέου τοποτηρητή της μουφτείας Διδυμοτείχου, Οσμάν Χαμζά, κι εννοούμε την τελετή παράδοσης-παραλαβής, που για πρώτη φορά στα χρονικά συνέβη, μπορεί να πέρασε στα «ψιλά των εφημερίδων», έχει όμως ιδιαίτερη αξία, αφού κι αυτή με τη σειρά της δείχνει, την υποβόσκουσα διάθεση για εκσυγχρονισμό του διοικητικού πλαισίου, κι αν όχι αυτό το τόσο μεγαλεπίβολο, τη γενική εφαρμογή των νενομισμένων στη διοίκηση και για τις μουφτείες.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι συνομιλητές μας, επιβεβαίωσαν ότι ο αρμόδιος φορέας, το Υπουργείο Παιδείας, επεξεργάζεται τον τελευταίο χρόνο και στην περίπτωση λειτουργίας των μουφτειών, «ιδέες και λύσεις αντάξιες ενός σοβαρού και ευνομούμενου ευρωπαϊκού κράτους», μ’ ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το σύνολο των μουφτειών της Θράκης.
 
Στο πλαίσιο αυτό της προαναφερόμενης δημοσιογραφικής μας έρευνας κατέστησαν σαφή και τα ακόλουθα δυο ζητήματα, για τα οποία έχει γράψει η εφημερίδα μας.
 
1ον. ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επανέλθει στη θέση του ο επί τριάντα έτη μουφτής Διδυμοτείχου κ. Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου, καθώς η παύση του προέκυψε από τελεσίδικη δικαστική απόφαση και 2ον ότι δεν υπάρχει επίσης καμία περίπτωση απομάκρυνσης του ασκούντος τα καθήκοντα του τοποτηρητή της μουφτείας Διδυμοτείχου κ. Οσμάν Χαμζά.
 
Αυτά, και εν αναμονή των μέτρων, που θα προκύψουν από την επεξεργασία «ιδεών και λύσεων», θα προέλθουν από το Υπουργείο Παιδείας και θα αφορούν στην πλήρη «τεχνοκρατική», και άρα χωρίς «βουή και αντάρα», διαχείριση των μουφτειακών πραγμάτων.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.