Και ο αγιος φοβερα θελει

Η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο φαίνεται να έχει προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης με τον ΟΣΕ

Προς επίλυση φέρεται να βαίνει το θέμα που ανέκυψε με τη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μη εκπλήρωση υποχρεώσεων που υπέχει η χώρα μας δυνάμει της οδηγίας για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου, τουλάχιστον σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η χώρα μας έπρεπε να έχει συνάψει συμβατική συμφωνία μεταξύ της εθνικής αρμόδιας αρχής και του διαχειριστή σιδηροδρομικής υποδομής (του ΟΣΕ στην προκειμένη περίπτωση) το αργότερο έως τις 16 Ιουνίου 2015, αλλά όπως είναι προφανές, και μην εκπλήσσοντας κανένα, αργήσαμε κατά τι.

Η χώρα μας παραπέμφθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αλλά, ω του θαύματος, το Ελληνικό Δημόσιο φαίνεται να έχει προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης με τον ΟΣΕ, που βρίσκεται προς έλεγχο και έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Βέβαια η Επιτροπή κίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2020 και απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη τον Δεκέμβριο του 2021, αλλά φαίνεται πως ή δεν ξέρουν καλά την Ελλάδα, ή την ξέρουν πολύ καλύτερα από ότι νομίζουμε, γιατί και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η παραπομπή ή η απειλή αυτής έφερε τη λύση.

Δυστυχώς στη χώρα μας, όλα έτσι γίνονται, στο και πέντε, και φυσικά όπως είναι σύνηθες, γίνονται τσαπατσούλικα και απαιτούν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια στη συνέχεια για να έρθουν στα «ίσια» τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.