Και με τις ορκωμοσιες τι γινεται;

Απαρατήρητα

Παρόλο που όπως φαίνεται το χειμερινό εξάμηνο θα ξεκινήσει, όπως ξεκινήσει, στο ΔΠΘ, πολλά ακόμα έχουν μείνει στον αέρα, και πιθανότατα θα παραμείνουν εκεί, μιας και ένας παράγοντας της επανεκκίνησης είναι η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, που παραμένει ο μεγάλος μπαλαντέρ.

Παρόλα αυτά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να γίνονται σχεδιασμοί, και ένας από αυτούς, όπως παρατήρησαν και αναγνώστε μας, είναι όχι μόνο τα μαθήματα, αλλά και οι άλλες πτυχές της εκπαιδευτικής ζωής που έχουν αναβληθεί, όπως οι ορκωμοσίες.

Άλλωστε παραδοσιακά οι ορκωμοσίες έχουν μεγάλο συμβολισμό τόσο για τους ίδιους τους απόφοιτους, όσο και για τους συγγενείς και τους φίλους τους, που θέλουν να χαρούν μαζί τους αυτό το σημαντικό βήμα στη ζωή τους.

Και ενώ σίγουρα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη μορφή που γινόταν προ κορωνοϊού, ιδιαίτερα για τα πολυπληθέστερα τμήματα, μιας και οι αποστάσεις που κρατούνταν εκεί ήταν στην καλύτερη των περιπτώσεων «καθόλου» είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσει να βρεθεί τρόπος να προχωρήσουν.

Λευκά βάσανα θα μας πείτε, αλλά αν θέλουμε να μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα, και αυτό είναι ένα κομμάτι της. K.M.

Φωτό αρχείου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.